Valoracio del ple

Vilanova "guanya" quatre anys per planificar l’Eixample Nord (VÍDEO)

El govern assegura no tenir pressa en edificar al sector després d’haver prorrogat els convenis de la platja Llarga

Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz. Míriam de Lamo

Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz. Míriam de Lamo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilanova disposarà de quatre anys més per treballar la planificació de l’Eixample Nord després d’haver aconseguit aprovar la pròrroga dels convenis urbanístics per preservar la platja Llarga al ple municipal d’aquest dilluns. Aquest és el compromís del govern local, que deixa clar que aquest temps extra servirà per estudiar a fons com es desenvoluparà el sector en el futur, no a curt termini. «El que estem fent és planificar, a poc a poc. No tenim pressa, no s’urbanitzarà l’Eixample Nord», ha assegurat el regidor d’Urbanisme, Gerard Llobet, en una roda de premsa aquest dimarts al matí. La preservació de la platja està vinculada al desenvolupament urbanístic de l’Eixample Nord, el sector escollit per traslladar-hi l’edificabilitat després d’haver impedit la construcció d’habitatges i un hotel en aquell paratge natural fa deu anys.

Segons el responsable d’Urbanisme, «en aquests quatre anys la idea és continuar treballant en el desenvolupament de la planificació, no de l’execució ni les obres». «El que fem és continuar amb els compromisos que com a ciutat havíem adquirit tant amb la promotora com amb l’Incasòl per mantenir l’espai com a protegit i compensar els drets legítims», ha apuntat Llobet. El regidor recorda que el proper 1 de gener de 2017 «el conveni quedava finalitzat i la promotora podia entrar a edificar». En aquest cas, l’Ajuntament ha signat una pròrroga de dos anys amb l’empresa. L’administració local ha signat una altra pròrroga amb l’Incasòl per a quatre anys més, un acord que ha de servir per «compensar les permutes» de l’empresa pública a la promotora arran el trasllat de l’edificabilitat al sector Eixample Nord. Segons Llobet, l’Ajuntament «es centrarà en el sector I, que és el que ha de rebre l’edificabilitat de la Platja Llarga, i en el pla parcial, que també és la planificació del sector». El regidor d’Urbanisme s’ha mostrat satisfet amb els acords i ha agraït el suport d’ERC, el PP, Ciutadans i la regidora no adscrita Carmen Reina per poder tirar endavant les pròrrogues. «Han entès que l’1 de gener podríem tenir un problema si no es prorrogaven aquests convenis», ha dit Llobet en referència a l’oposició municipal que ha votat a favor de la proposta.

Les masies d’en Notari i Torre de l’Onclet, possibles hotels

Un altre dels punts aprovats al ple d’ahir dilluns és la modificació del pla general per introduir l’ús hoteler a polígons dedicats a desenvolupament industrial, terciari i de serveis. La mesura té com a objectiu que la Masia d’en Notari i la Torre de l’Onclet de la Masia d’en Barreres puguin reconvertir-se en hotels. Segons Gerard Llobet, els seus propietaris estan «a l’expectativa» que pugui executar-se aquest acord municipal per tirar endavant dues iniciatives econòmiques en l’àmbit hoteler. L’acord permetrà donar un nou ús «a aquestes finques agrícoles que tenen un caràcter patrimonial i arquitectònic d’una certa entitat per mantenir l’estructura i la viabilitat de les actuacions que s’hi facin, i facilitar-hi una activitat turística», ha destacat el responsable d’Urbanisme. En aquest sentit, Llobet ha recordat que enguany ja s’han realitzat dues actuacions municipals per promoure l’activitat hoteler a a la ciutat; així, l’Ajuntament va validar el catàleg de masies i cases en sòl no urbanitzable, per tal que finques de caràcter agrícola puguin desenvolupar activitats de restauració i educació en el lleure i a la vegada puguin funcionar com a hotels. D’altra banda, enguany també s’ha ampliat l’ús hoteler a zones del centre de la ciutat on fins ara no estava permès, i on es troben habitatges catalogats que poden reconvertir-se en allotjaments per ajudar a garantir la seva conservació.

Estudi independent a Componentes Vilanova

El govern també ha explicat que s’ha realitzat un estudi acústic independent sobre l’activitat de l’empresa Componentes Vilanova, en resposta a una de les peticions que realitzen els veïns de la zona des de fa temps. Segons Llobet, només l’empresa encarregada de realitzar l’estudi i els veïns sabien la data de l’anàlisi acústic per tal de «garantir la màxima independència». El regidor també ha anunciat que des de fa uns dies s’ha instal·lat a la zona un segon captador que mesura els compostos orgànics persistents «per tenir una mostra clara de la qualitat de l’aire del barri». Així, Gerard Llobet s’ha mostrat convençut que al febrer l’Ajuntament disposarà de noves dades, que seran claus a l’hora de demanar noves actuacions a la Generalitat i a l’empresa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local