Escombraries

Les illes de contenidors de Calafell tindran les cinc fraccions de residus

El baix percentatge de reciclatge del municipi implica que el rebuig sigui molt gran i, per tant, es dispara el preu que cal pagar per deixar-les a l’abocador

Redacció Calafell 08-02-2017 08:58 Lectures 1193
Les illes de contenidors de Calafell tindran les cinc fraccions de residus. Ajuntament de Calafell

Les illes de contenidors de Calafell tindran les cinc fraccions de residus. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha començat aquesta setmana un procés d’optimització de la recollida de residus, segons el qual les illes de contenidors tindran les cinc fraccions (rebuig, orgànica, vidre, paper-cartró i envasos). Les illes que només tenien contenidor de rebuig i d’orgànica desapareixen en la pràctica totalitat.

Fins ara, hi havia 314 illes de dos contenidors. Passaran a ser només 22, després d’eliminar-ne 261 i d’ampliar-ne 31 a les cinc fraccions. Pel que fa a les illes de cinc contenidors, se’n crearan 82 de noves, tot passant de les 217 actuals a 299.

Aquests canvis permetran un estalvi econòmic important en les operacions de recollida. En primer lloc, perquè en total hi haurà un centenar d’illes menys. Però a més, els contenidors incorporaran un xip que avisarà si el contenidor està ple o encara no. Això permetrà optimitzar les rutes i no passar per on els contenidors no s’hagin omplert. L’Ajuntament ha indicat, però, que la repercussió d’aquesta novetat tècnica es notarà especialment en les fraccions de vidre, paper i envasos, ja que el rebuig i sobretot l’orgànica s’han de recollir regularment, encara que el contenidor no estigui completament ple.

Un altre estalvi important serà el de costos d’abocador. El baix percentatge de reciclatge del municipi implica que el rebuig sigui molt gran i, per tant, es dispara el preu que cal pagar per deixar-les a l’abocador.

La reorganització comença pel Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, des del carrer Duero (límit amb Cunit) a la Carrerada d’En Ralet (límit amb el Vendrell). S’anirà desplegant en sentit mar-muntanya, i Cunit-el Vendrell. La previsió és completar-ho en un mes, de forma que per Setmana Santa el servei de recollida ja estigui optimitzat i amb les possibles incidències resoltes.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Instal·lacions esportives

Pista-Espai Polivalent

Francesc Carafí

Degut a les mancances de la practica d'activitats esportives que no tenen espai, seria convenient que aquest projecte tingues un pla d'execució el més aviat possible

ENQUESTA WEB

Les rues de la Disbauxa i Extermini començaran al passeig de la Ribera, en lloc de fer-ho al Cap de la Vila. I la rua de diumenge s'avança a les 19.30h

T'agraden els canvis que es proposen aquest any a les rues de carnaval de Sitges?


No