Canyelles es reivindica com a Capital del Nadal amb noves propostes per aquestes festes

Canyelles és sinònim de Nadal. Després d’una exitosa 19a edició de la Fira de Santa Llúcia, el municipi es reivindica com a Capital del Nadal amb noves propostes per aquestes festes després de donar el tret de sortida oficial a les celebracions al Penedès i Garraf. La tradicional cita nadalenca ha recuperat l’afluència de públic d’abans de la pandèmia i ha superat els 70.000 visitants. Les atraccions estrella d’aquest any han estat el Park-Noel i el castell de municipi, que ha recreat l’univers de Harry Potter. La fira ha aplegat més de 350 parades i ha permès als visitants degustar l’escudella de Nadal i deixar missatges a l’Arbre dels desitjos, entre altres activitats.

Però el Nadal de Canyelles va molt més enllà de la Fira de Santa Llúcia i té una àmplia programació que inclou tallers temàtics, esports solidaris i moltes festes. La tradicional Cursa dels Nassos i la Caminada Solidària són algunes de les activitats esportives que s’han programat, juntament amb el Torneig de Patinatge de la Fira de Santa Llúcia i el Campionat d’Escacs de Canyelles, una de les propostes que s’incorporen aquest any. Aquestes noves propostes, com la nova Festa del Tortell, compartiran protagonisme amb els actes més tradicionals com el Pessebre Vivent, la Missa del Gall, el Concert de Cap d’Any, el Ball de Sant Esteve, el Magatzem Màgic i la Cavalcada de Reis.

Un dels actes més participatius i esperats del programa és el Pessebre Vivent, que tornarà a omplir els carrers del nucli antic de Canyelles els dies 11 i 12 de desembre. La representació arriba enguany a la seva 15a edició i compta amb la participació de més de 200 figurants, repartits en una desena de quadres ambientats i escenificats teatralment perquè els visitants puguin conèixer i gaudir de la història tradicional cristiana. El pessebre manté la mateixa estructura, però en cada edició millora l’escenificació i la qualitat tècnica, especialment de la il•luminació i el so. Entre els quadres que s’escenifiquen hi ha el del Naixement, La Lluita del Bé i del Mal, Herodes, els Pastors o el Mercat i Romans, entre d’altres.

Canyelles viu intensament la celebració de les festes de Nadal i ho deixa palès a cada racó del municipi. Per això, l’Ajuntament organitza un concurs de guarniments de cases, jardins, balcons i façanes que fa bandera de l’esperit nadalenc del veïnat. El setè Concurs de Guarniments de Nadal de Canyelles compta amb la col·laboració de l’Associació de Restaurants, Comerços i Activitats Turístiques de Canyelles (ARCAT) i ofereix tres premis que consisteixen en àpats als restaurants dels municipis i una plaça commemorativa per recordar la fita.


Ajuntament de Canyelles

https://www.canyelles.cat/