Eradicació de la Pobresa

UGT denuncia que un de cada set catalans amb feina té ingressos per sota del llindar de la pobresa

El sindicat exigeix que es deroguin les reformes laborals i que es retorni el poder adquisitiu de salaris, pensions i rendes de protecció

Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. EIX

Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

UGT de Catalunya ha denunciat aquest dilluns que un de cada set catalans que té feina rep uns ingressos que no li permeten superar el llindar de la pobresa. En el marc del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dimarts, el sindicat ha afirmat que 1.655.000 persones viuen en una situació de risc de pobresa o exclusió social a Catalunya. També ha afegit que, d’aquestes, el 25% es troben en aquesta situació tot i tenir una feina. La formació afirma que aquestes dades són les conseqüències "nefastes" de les "polítiques d'austeritat" que s'han aplicat els darrers anys, unes polítiques que, han afegit, han comportat "empobriment progressiu, increment de les desigualtats, reducció de les oportunitats dels més febles i pèrdua de drets socials i laborals".

Així doncs, el sindicat UGT alerta que el 14,1% de la població ocupada no aconsegueix superar el llindar de la pobresa a causa del sou que cobra, i subratlla que aquest percentatge s'eleva al 56,8% "quan es perd la feina i s'està a l'atur".

Una altra conseqüència del que anomenen polítiques d'austeritat és un model de protecció social "molt poc intensiu en despesa". A més, i en paral·lel, el sindicat denuncia un sistema fiscal "insuficientment redistributiu".

Un altre tret que es denuncia és un mercat laboral "que ha aprofitat les reformes per precaritzar i empobrir les persones treballadores", i un sistema de protecció social que "ha retallat en les prestacions per desocupació, ha minorat el poder adquisitiu de les pensions i ha limitat l’accés a les rendes d’ingressos mínims".

És per tot plegat que el sindicat considera que per aconseguir millorar la situació cal una pressió fiscal "suficient" que permeti el finançament d'un estat del benestar "fort" i amb serveis públics "de qualitat".

També veu imprescindible la retirada "immediata" de les reformes laborals "imposades, injustes, inútils i ineficaces", que han tingut "conseqüències nefastes" tant per a les persones amb feina com per a les que estan a l'atur.

A més, la UGT exigeix la "recuperació" del poder adquisitiu "dels salaris, de les pensions i de les rendes de protecció"; revertir les "retallades en polítiques socials" i fixar un terra de despesa social, i garantir el desenvolupament "ple" i la implementació de la renda garantida de ciutadania.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local