Perfils laborals

Les empreses del Penedès no troben persones amb qualificació tècnica

Aquest és un dels gran dèficits a les nostres comarques, la qual cosa influeix en la pèrdua de competitivitat

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-02-2018 9:34 Lectures 3220
Uns estudiants de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú de la UPC treballant. ACN

Uns estudiants de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú de la UPC treballant. ACN

2018 ha començat en positiu pel que fa a les expectatives del mercat laboral. El servei de borsa de treball de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) està registrant una major demanda de perfils professionals i d'oficis.

El darrer trimestre de 2017 va aplanar-se la tendència creixent que s'havia observat durant els trimestres precedents. Així i tot, el nombre total de sol·licituds presentades per les empreses va igualar l'exercici anterior.

En el decurs de 2017, la FEGP va atendre devers 200 sol·licituds de perfils per part de les empreses associades; dels quals se'n van cobrir un 80%. Els quadres curriculars de major demanda corresponen, per aquest mateix ordre, a administratius, comercials, comptables i atenció al client.

Per sectors, s'observa una tendència a l'alça en tots ells, per bé que són les indústries i les companyies de serveis a empreses les que marquen la pauta del creixement.

Amb tot, al Penedès i el Garraf es constata una major dificultat en la cerca d'enginyers i perfils amb qualificacions tècniques. Aquest és un dels gran dèficits a les nostres comarques, la qual cosa influeix en la pèrdua de competitivitat. En el seu entorn més proper, les companyies de component tecnològic no troben persones amb qualificació adient.

Com a indicador més expressiu, els centres de Formació Professional ofereixen un bon nivell docent i estan treballant força bé les modalitats dual i de pràctiques en alternança però, tot i els esforços, no arriben a cobrir ni tan sols el 40% de la demanda latent.

Són les empreses les que no tenen opcions dins la formació dual. El sistema no cobreix l'expectativa. El problema principal no és altre que la falta d'alumnes que vulguin cursar la FP, tot i que tenen garantides l'ocupació i una bona trajectòria laboral.

Sent així, les empreses que requereixen treballadors amb formació professional o universitària -sobretot, en graus d'enginyeria- han de contractar residents d'altres procedències, amb tot el que això suposa.

Davant d'això, la FEGP procura establir aliances amb institucions i centres acadèmics d'arreu per tal d'atraure l'interès dels joves -i no tan joves- que vulguin desenvolupar la seva carrera professional en l'entorn del Gran Penedès, avui considerat com un dels districtes econòmics de major projecció al sud d'Europa.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament