Enquesta de Clima Empresarial

L'empresariat del Penedès, en clau més optimista

Les dades revelen una visió de màxims pel que fa a la percepció de la marxa del negoci, amb un 60% dels directius que consideren que la situació és favorable

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-04-2018 11:01 Lectures 1857
L'empresariat del Penedès, en clau més optimista. EIX

L'empresariat del Penedès, en clau més optimista. EIX

El think tank de la Federació Empresarial del Gran Penedès acaba de presentar els resultats de la primera onada del 2018 de l’Enquesta de Clima Empresarial.

Les dades revelen una visió de màxims pel que fa a la percepció de la marxa del negoci, amb un 60% dels directius que consideren que la situació és favorable.

Mai en les vuit onades anteriors s’havia arribat a aquest valor, i fins al moment el màxim es trobava en el 48% (el 2n trimestre del 2016). Per contra, el percentatge d’empresaris que estimen que la situació és dolenta no és la més baixa de la sèrie, tot i que arriba només al 6%, just la meitat que fa un any.

Preguntats sobre l’evolució del negoci respecte al trimestre anterior, el 38% dels directius opinen que el negoci ha millorat o que s’ha mantingut. La resta d’indicadors que tenen a veure amb la percepció respecte al trimestre anterior experimenten lleugeres alces en els valors positius, sempre moderades.

Un contrapunt a destacar és en relació amb la creació de llocs de treball: un 9,38% dels enquestats manifesten que han vist reduïda la seva plantilla en el trimestre anterior.

Pel que fa a les perspectives per al proper trimestre, l’opinió dels directius manté una recuperació de l’optimisme, en la línia de les darreres onades. Tot i que no arriben a dibuixar les perspectives amb el mateix optimisme que ho feien fa un any, segueixen sent molt pocs els que auguren una marxa negativa en els indicadors.

El context polític no ha afectat els negocis

El grup d'opinió de la FEGP s'ha interessat, a més, pels efectes de la conjuntura política en la marxa del negoci. Segueixen sent més de la meitat els empresaris que manifesten que la situació política que viu Catalunya no ha afectat la marxa del negoci i baixen del 10% al 6,8% els que manifesten que ho han notat fortament.

Quant a l’ECE

L’Enquesta de Clima Empresarial, plantejada com un panell d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris del Gran Penedès en relació amb la marxa del seu negoci. Els enquestats composen una mostra representativa del teixit empresarial del territori. Responen a un total d’onze preguntes en relació amb tres aspectes de la marxa del negoci: la situació actual, l’evolució respecte al trimestre anterior i la previsió de cara al proper trimestre.

El qüestionari corresponent a aquesta onada va ser administrat i respost el dia 5 d’abril.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament