Ok Lliga masculina

El Vendrell vol però no pot davant el ‘totpoderós’ Barça

CE Vendrell - FC Barcelona. Eix

El FC Barcelona ha imposat la seva autoritat i ha guanyat per 0-5 a un Vendrell que ha lluitat, ha donat la cara i no ha abaixat els braços en cap moment, però que no ha pogut evitar la segona derrota consecutiva. Els homes de Gonzalo Medina i Xavier Nicolàs han tingut oportunitats per emportar-se el partit davant d’un Barcelona que ha hagut de deixar-s’hi la pell en defensa i en atac per marcar la diferència en el primer partit de lliga que els vendrellencs han disputat al Joan Ortoll de Calafell.

Primera part

La primera part va començar amb un joc defensiu intens per part dels vendrellencs i dels barcelonistes que els hi costava crear perill a les porteries defensades per Camps i Egurrola. Els dos equips han jugat un joc ofensiu de possessió i combinació per buscar espais on poder fer mal al contrari. Ha estat al principi del matx on hem pogut veure la millor versió del Vendrell. Una versió que s’ha vist, per exemple, als cinc minuts de la primera meitat amb un contraatac conduit per Roger Rocasalbas que ha superat la pressió de Marc Gual i li ha fet una gran passada a Edu Fernández que no ha sapigut resoldre bé davant d’Aitor Egurrola. Poc a poc, el Barcelona s’ha despertat i ha començat a demostrar el per què és un dels millors equips de la OK Lliga. Ho va demostrar mitjançant el contracop i la classe que tenen els seus jugadors per arribar fins a la porteria contraria. Primer va avisar Panadero amb un xut que se’n va anar fora i després Pau Bargalló va ser el més llest de la classe agafant un rebuig que no va ser gol per ben poc gràcies a Gerard Camps. El Vendrell no s’anava rendint i seguia endollat al matx.

A mesura que passaven els minuts, patia més en defensa i li costava arribar a la porteria blaugrana i això ho va aprofitar el Futbol Club Barcelona quan en el minut 15, Pau Bargalló va recuperar la pilota, va fer una excursió per banda dreta a l’àrea vendrellenca fins a la banda i va superar Camps amb un xut potent de cullera. Els aficionats roig-i-negres no es van desanimar i Gonzalo Medina es va veure obligat a demanar un temps mort per capgirar la situació que patia el seu equip. El temps mort va fer efecte en els primers minuts on es va veure un Vendrell que atacava i defensava amb la cara ben alta i sense perdre els ànims.

El Barcelona no es va conformar i va buscar insistentment el segon gol. Un segon gol que va arribar amb una gran jugada d’Alabart que va trencar la cintura de Cristian Rodríguez i va fer un potent xut de cullera que va entrar a l’esquadra del primer pal de la porteria defensada per Camps. Un gol psicològic que va afectar la moral dels vendrellencs que veien com els blaugranes s’escapaven i obtenien un avantatge força còmode per afrontar la segona part amb garanties.

Segona part i finalització

El principi de la segona part va ser el mateix que la primera part on es va veure un Vendrell que anava a mossegar des del primer minut. Un minut després, els vendrellencs van tenir una de les millors oportunitats per posar l’1-2 al marcador amb una contra que va dirigir Jordi Ferrer i que va acabar amb una passada de la mort cap a Edu Fernández que no hi va arribar per ben poc.

El Barcelona va començar a agafar el ritme i a ser conscient que havia de mantenir el 0-2 per no patir més del compte. Un penal comés per Marc Gual al minut quatre de la segona meitat podria haver canviat les coses si Cristian Rodríguez no hagués errat el penal davant d’un immens Egurrola que va tenir el seu dia. A partir d’aquí, el Barça va superar clarament als vendrellencs i al minut 11 de la segona meitat, una gran jugada combinativa entre Matías Pascual i Pablo Álvarez la va resoldre l’argentí posant el 0-3 a l’electrònic. Els vendrellencs van tornar a buscar una reacció que no va venir i el públic ja havia perdut l’esperança de remuntar el partit però l’Orgull Roig-i-Negre no va deixar d’animar en cap moment del matx. A partir d’aquí, vam veure un Vendrell impotent perquè volia però no podia fer mal a un Barça que estava molt segur de si mateix. La única esperança que tenia el Club d’Esports Vendrell era provocar la desena falta dels culés per intentar fer el gol de l’honor però passaven els minuts i aquest moment no arribava. Quan quedaven cinc minuts pel final del partit, una passada de Pau Bargalló no la va desaprofitar Lucas Ordoñez per posar el 0-4 i sentenciar el partit.

El Barcelona encara va tenir temps per fer un cinquè amb una jugada que va començar amb una jugada de Bargalló que va veure a Álvarez sol a l’altre costat de la pista i no va dubtar en fer-li la passada perquè el jugador blaugrana marqués el 0-5. I així es va arribar al final del partit. Un resultat força injust per un Vendrell que va donar la cara i que es mereixia una millor recompensa de la que va obtenir.

El pròxim compromís dels vendrellencs serà el diumenge 29 a les 12:30h al Palacio de los Deportes de Riazor davant d’un Hockey Club Liceo que està imbatut amb tres victòries consecutives i que de ben segur que buscaran la quarta per fer-se amb el liderat d’una OK Lliga competitiva.

CE VENDRELL (0): Gerard Camps (p), Cristian Rodríguez, Eloi Mitjans, Edu Fernández i Roger Rocasalbas  - cinc inicial – Jordi Ferrer, Iker Casado, Marc Navarro, Joan Lluís Mudarra i Pol Ferrer (p).

FC BARCELONA (5): Aitor Egurrola (p), Marc Gual, Pablo Álvarez, Pau Bargalló i Sergi Panadero - cinc inicial – Matías Pascual, Lucas Ordoñez, Sergi Fernández (p), Xavi Barroso i Ignasi Alabart.

Gols: 0-1 (15’) Sergi Panadero; 0-2 (22’) Ignasi Alabart; 0-3 (36’) Pablo Álvarez; 0-4 (45‘) Lucas Ordoñez; 0-5 (48’) Pablo Álvarez.

Àrbitres: González i Díaz.

Targetes: no s’ha ensenyat cap targeta.

Incidències: 250 espectadors en el primer partit de lliga disputat al Pavelló Joan Ortoll de Calafell. Els dos entrenadors del CE Vendrell, Xavier Nicolàs i Gonzalo Medina, han portat un llacet groc en suport a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural que estan en presó provisional per un delicte de sedició.