Triomf contundent del Vilafranca davant la Peña Sport a l'anada dels vuitens de final de la Copa Federació

FC Vilfranca - Peña Sport. Eix

Vilafranca-Peña Sport 3-0

Eliminatòria encarrilada. El Vilafranca ha donat aquest vespre un autèntic cop d'efecte en el partit d'anada dels vuitens de final de la Copa Federació. Els penedesencs han acabat golejant el Peña Sport de Tafalla per 3-0 en una segona part pletòrica en la que han marcat els tres gols. Els navarresos, malgrat ser un equip de Segona B, no han pogut demostrar en cap moment la seva major categoria i ho tindran molt difícil per a capgirar el marcador en el duel de tornada.

En el primer temps, el Vilafranca ja ha avisat de les seves intencions i amb oportunitats d'Eric Via (21´) i Peque (34´) ha estat molt a prop d'inaugurar el marcador. Per la seva part, la Peña Sport, a pilota aturada, ha generat algunes arribades puntuals que no han inquietat massa el porter vilafranquí Miguel Ramos.

A la segona part, els navarresos han sortit amb més decisió, però en el minut 65 una ràpida contra vilafranquina conduida per Abel Rita l'ha completada Víctor Oribe amb una rematada fàcil que ha superat Iván Pérez.Oribe, per cert, tornava avui mateix a l'activitat després de deixar enrera una lesió de mes de dos mesos.

L'1-0 ha aplanat el camí al Vilafranca que, a partir d'aquí, s'ha dedicat a nedar i guardar la roba. La Peña Sport ha buscat amb insistència l'empat, però tots els seus intents han topat amb l'ordenada defensa penedesenca. A la recta final, a més, el Vilafranca ha completat el triomf amb un gol d'Aday i un segon gol de Víctor Oribe de penal en un interval de poc més d'un minut que ha fet possible aquest contundent 3-0.

El proper dia 24 al municipal San Francisco de Tafalla el Vilafranca tindrà l'ocasió de certificar el pas als quarts de final d'aquesta competició estatal i continuar fent una mica més d'història. Caldrà defensar amb èxit aquest inesperat 3-0.

FC Vilafranca: Miguel Ramos, Peque (Sergi Escofet 82´), Fontanils, Arnau, Eric Via, Guti, Alex Pla, Boira, Sardà (Víctor Oribe 60´), Ton Ripoll (Abel Rita 46´), Aday

Peña Sport: Iván Pérez, Oier, Eneko, Iván García, Imanol Garnica, Xiker (Jon 46´) , Xabi Calvo (Diego 77´), Mario, Adrián Socorro, Javi Alonso, Valdo (Uriz 68´)

Arbitre: Oscar Carballo Vázquez. T.G: Javi Alonso, Diego

Gols: 1-0 Víctor Oribe (65´); 2-0 Aday (87´); 3-0 Víctor Oribe (p) (88´)

Incidències: Municipal de Vilafranca del Penedès. 200 espectadors