Al CB Ribes se li complica la tercera plaça

La derrota contra l’Igualada deixa el Ribes quart a la classificació i amb una única opció per optar al tercer lloc: guanyar al Santa Coloma per més de 18 punts.

Normalment quan es deixen les coses per última hora és difícil aconseguir un resultat òptim, però el Ribes intentarà acabar la temporada assolint un objectiu il·lusionant: acabar la temporada amb una gran victòria davant la seva afició que li doni accés a les fases de tercers classificats.

Gràcies al bon partit de la primera volta, aquest dissabte el Santa Coloma arribarà amb 18 punts d’avantatge a Ribes, diferència considerable però no impossible d’eixugar.

De tota manera, no es pot oblidar que l’equip es troba en la pitjor ratxa de resultats de l’any: fins ara no havia encadenat dues derrotes consecutives en tota la temporada. Semblava que després de guanyar al Cornellà – tot just fa 12 dies -, sumant així la quarta victòria consecutiva, l’equip havia arribat al final en un bon moment. Només havia de guanyar un dels dos partits que venien per sortir d’igual a igual amb el Santa Coloma a l’última jornada.

Però als ribetans els ha tremolat el canell: Un 34% en tirs de camp contra el Gavà i un 32% a Igualada han deixat amb poc oxigen a l’equip de cara a l’enfrontament clau de dissabte.

Dissabte passat, l’equip va saber lluitar contra el desencert i després d’un mal primer quart (22-11), va saber aprofitar les baixes dels de l’Anoia per, després d’un triple de Marc Genesias, deixar el partit ben encaminat (53-61, minut 35). Incomprensiblement, a l’equip se li van fondre els ploms ofensivament i no va ser capaç d’anotar cap més bàsquet en el que quedava de partit. Bé, sí que en va anotar un, a manca de 3 segons, però va ser anul·lat per l’àrbitre per falta en atac al rebot.

És el perill que té haver-s’ho de jugar tot a una carta a l’últim moment.