Gastronomia

Alguns dels insectes que s'han pogut degustar en la presentació del cicle per divulgar nous hàbits alimentaris. ACN / Laura Cortés
Gastronomia

Invasió subtil

Manllevo el títol del conte breu de Pere Calders. Potser perquè el producte que l'altre dia vaig veure per primer cop a les lleixes d'un supermercat era oriental, com en aquella narració. Insectes, la majoria saltamartins i grills, fregits i folrats d'una crosta més o menys caramel·litzada

  • Francesc Murgadas |
  • 15-11-2018
Espigalls. Eix
Gastronomia

Naps i cols

Aquests dies s’ha tancat, a la comarca del Garraf, la temporada dels brotons i els espigalls. Dues formes més o menys autòctones d’una mateixa col (la brotonera)

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 04-04-2018
Gastronomia

Un arròs a la cassola

Em llevo de matí, animat, i com que em sento de bon humor, em pregunto què podria fer avui per contribuir a la felicitat de l’espècie humana?

  • Bienve Moya |
  • 07-03-2018
La Llotja D.O.. Eix
Gastronomia

La Llotja D.O. Terra i Mar

El projecte és un bon exemple per treballar aquest relat global del que ha de ser la eno-gastronomia al Penedès, cercar els millors ingredients del Penedès i combinar-los per trobar la millor formula de l’èxit

  • Jaume Casañas |
  • 29-11-2017
Coberta de 'Un recorregut per les cases de menjars de la ciutat '. Eix
Literatura

Cases de menjars a Barcelona

Ricard Martín ha aplegat una sèrie d’articles que fan visible una selecció acurada de cases de menjars populars, gastrobars i bodegues, on es menja de primera a un preu ajustat en una de les ciutats més cares del món

  • Teresa Costa-Gramunt |
  • 30-10-2017
Coberta de 'Ranxos i ranxaires'. Eix
Literatura gastronòmica

Ranxos i ranxaires

Deia l’escriptor Josep Pla, aquell gran observador, que la cuina responia al paisatge. Cert: elements del paisatge són en cada plat perquè és de la natura d’on provenen els aliments

  • Teresa Costa-Gramunt |
  • 24-10-2017
Croquetes . Eix
Cuina

Salvem la croqueta

La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets

  • Francesc Murgades / AMIC |
  • 01-02-2017
Master Class d’aprendre a fer salsa del xató per a la premsa. Eix
Gastronomia

La ruta del Xató acomiada la temporada amb un homenatge als periodistes

Prop d’una vintena de professionals de la comunicació, i algun afegit com ara jo, ens vàrem disposar al voltant d’unes taules perquè mestres xatonaires i diferents xefs de les comarques on fem xató en fessin unes classes del diferents tipus d’aquesta salsa

  • J.G. Roso |
  • 25-05-2016
Eix. Logo del 'Corecuinà'
Gastronomia

Segona Edició 'Corecuinà' amb Wataru

El col·lectiu Terra i Taula conjuntament amb l'artista Japonés Wataru proposa una segona edició de Corecuinà al Celler Avgsvts Forvm del Vendrell

  • Terra i Taula |
  • 13-05-2015
Eix. Ruta de Tapes del Vendrell
Gastronomia

4ª Ruta de Tapes del Vendrell

Del 30 d'abril al 10 de maig, les torrades, les barquetes, les broquetes i les coques són les protagonistes de la quarta Ruta de tapes

  • Gremi d'Hostaleria Baix Penedès |
  • 01-05-2015

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local