Gastronomia

Gastronomia

Un dubte raonable

Amb la tardor, s’acosta el temps de les guies gastronòmiques. Amb la mítica Guide Michelin al davant. I no puc sinó preguntar-me: Sortiran aquest any?

  • Francesc Murgadas |
  • 22-10-2020
Gastronomia

Bufets confinats

Molt em temo que tardarem a tornar a poder seguir aquells rituals que, agradi o no, feien convivialitat i ajudaven al sector de la restauració a quadrar els comptes

  • Francesc Murgadas |
  • 17-09-2020
Gastronomia

Consells o ordres

Mentre un consell és una indicació destinada a obtenir un resultat millor del que és habitual, una ordre aspira a ser una norma d’obligat compliment que garanteixi un resultat idèntic cada cop que es practiqui

  • Francesc Murgadas |
  • 03-09-2020
Gastronomia

Més kilòmetre zero

Com és que els partidaris del kilòmetre zero no aposten més clarament per la gamma de preparats a més de defensar amb ungles i dents el producte?

  • Francesc Murgadas |
  • 29-07-2020
Imatge d'arxiu
Gastronomia

Cocuinalitat

Ara, amb el maleït confinament, hem redescobert que preparar un àpat en equip pot ser tan “socialitzant” com una partida de parxís, un viatge a Eurodisney o un concert al terrat

  • Francesc Murgadas |
  • 16-07-2020
Préssec de vinya. @vilaauroravng
Gastronomia

Les tres gràcies

Ha arribat l’estiu i, amb ell, el temps de les que jo anomeno “les tres gràcies” i que, ordenades cronològicament, serien l’albercoc, el préssec i la pruna

  • Francesc Murgadas |
  • 01-07-2020
Gastronomia

Els guants a la cuina

No estic predicant una obsessió malaltissa per cobrir-nos les mans, però sí que defenso un ús raonable d’aquest complement. Sobretot de cara a la mainada que aprèn dels fogons mitjançant l’exemple i la curiositat

  • Francesc Murgadas |
  • 26-06-2020
Gastronomia

L'hora de la veritat

Veurem si aquesta efervescència del “menjar confinat” que hem viscut durant el confinament i sobretot a les xarxes socials, ha modificat els nostres hàbits i ens ha convertit en més casolans

  • Francesc Murgadas |
  • 27-05-2020
Gastronomia

Un futur incert

Darrerament hem parlat molt de la restauració. Però bàsicament de terrasses i mesures de seguretat. Potser ja va essent hora de parlar de la restauració pròpiament dita

  • Francesc Murgadas |
  • 14-05-2020
Gastronomia

El parany

La televisió i la cuina estan essent, clarament, la sortida de molts ciutadans al tedi de les hores passades dins de casa. Però hauríem d'anar una mica més al fons del tema i acceptar que estem parlant d'una certa televisió i d'una certa cuina

  • Francesc Murgadas |
  • 30-04-2020
Tomacons. Eix
Gastronomia

Els nous tomacons

Tenen poc a veure amb els tradicionals, al marge de la mida. Però la manca d'estacionalitat juga a favor seu

  • Francesc Murgadas |
  • 17-04-2020
Gastronomia

#jocuinoacasa

Ara que tenim temps per cuinar, potser és el moment de descobrir i integrar les preparacions prèvies -des d'un sofregit a una salsa quasi enllestida- al rebost

  • Francesc Murgadas |
  • 09-04-2020
Gastronomia

Un regal enverinat

No negaré la bona intenció i fins i tot la necessitat urgent d’una llei com aquesta. Però em sembla que estem davant d’un exemple palmari d’aquella dita popular que resava, resa i resarà que “feta la llei, feta la trampa”

  • Francesc Murgadas |
  • 13-03-2020
Gastronomia

Sempre amb la carmanyola a punt

Això de demanar que ens donin el menjar que ens ha sobrat no ens feia massa gracia semblava de gent que no sabia anar pels llocs, una mica ordinària en deien

  • Sixte Moral |
  • 08-03-2020
Gastronomia

Llard de quaresma

Ara que ja hem entrat en el període del cicle anual que, des de fa segles, ha mantingut que carn i peix eren diferents, fins al punt de prohibir, en aquests dies, el consum de la primera en benefici del segon, potser va essent hora de qüestionar-nos aquesta diferència

  • Francesc Murgadas |
  • 06-03-2020
Gastronomia

Parlen els gurus

Una cosa és coure un producte i un altre diferent, fer-lo aparentment comestible

  • Francesc Murgadas |
  • 21-02-2020

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local