Pla Xarxa de Governs Locals

El Diputació de Barcelona ha invertit 64 milions d'euros aquest mandat a l'Alt Penedès i Garraf

Redacció Vilafranca del Penedès 09-01-2019 10:11

El Diputació de Barcelona ha invertit 64 milions d'euros aquest mandat a l'Alt Penedès i Garraf. Diputació de Barcelona

El president Marc Castells destaca que aquest mandat s’ha fet la inversió més important de la Diputació a la comarca i assegura que s’han posat «tots els recursos econòmics a disposició de qui més ho necessita»

PUBLICITAT

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat aquest dimarts l’acció de la corporació durant l’actual mandat a l’Alt Penedès i el Garraf. Una inversió que demostra la voluntat de la Diputació de connectar amb el territori i que ha crescut de forma exponencial en la darrera dècada.

Durant la seva intervenció, Castells ha assegurat que «s’ha fet la inversió més important a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf» en els tres primers anys de mandat. A més, ha assegurat que «com a institució que dona suport als municipis hem posat tots els recursos econòmics a disposició de qui més ho necessita, qui més coneix de primera mà les necessitats de la ciutadania».

En aquest sentit ha afegit que «volem connectar amb les persones i territoris i, fomentar la igualtat d’oportunitats en unes comarques que també han patit la crisi econòmica amb una duresa molt gran». A més, ha recordat que la Diputació de Barcelona treballa per la igualtat d’oportunitats, amb la voluntat d’aconseguir «no tan sols que no marxi la gent dels petits municipis a viure a grans ciutats, sinó que la gent de les grans ciutats pugui tornar a viure en els petits municipis» gràcies a la inversió que la corporació fa en el territori.

Inversió històrica

En els tres primers anys de mandat, la Diputació de Barcelona ha destinat més de 38,34 milions d’euros a l’Alt Penedès en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals i  25,3 milions al Garraf, a través del qual treballa per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials als governs locals.

Aquesta inversió feta en els tres darrers anys de mandat suposa un increment del 62,75% per a l'Alt Penedès en comparació amb la inversió feta durant el mandat 2008-2011 a través del Pla Xarxa de Governs Locals (23,56 milions d’euros). Per al Garraf, l'increment és del 39,95% (18,08 milions d’euros en l'anterior mandat).

Alt Penedès

El foment de l’ocupació ha estat un dels eixos principals d’aquest mandat. En aquest àmbit, destaca la tasca al llarg d’aquest mandat per connectar els ciutadans amb les oportunitats de futur. Amb la voluntat de promoure una contractació estable i aportar una ocupació de més qualitat, la Diputació ha invertit més de 3,87 milions d’euros al foment de l’ocupació al llarg dels tres darrers anys a la comarca de l’Alt Penedès.

Un segon eix que defineix l’acció que ha desenvolupat la Diputació de Barcelona al llarg d’aquest mandat és l’atenció a les persones; on destaca l’aposta constant pel Servei Local de Teleassistència que dona cobertura a 2.395 persones usuàries de la comarca de l’Alt Penedès, amb un pressupost per al 2018 per a tota la demarcació de 12.368.584,33€, dels quals un 47% és aportat per la Diputació. Aquest és un servei d'atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata.

La tercera branca de l’aposta de la Diputació per assegurar la igualtat entre persones és l’impuls per connectar la ciutadania amb l’educació. En aquest àmbit destaquen els 1,63 milions d’euros que la corporació ha destinat al finançament de les llars d’infants municipals de l’Alt Penedès entre el 2015 i el 2018.

L’equilibri territorial ha estat, sens dubte, un dels principals motors d’acció d’aquest mandat. En aquest sentit, i sota la premissa d’apostar per una administració local que tingui garantides l’autonomia i la suficiència financera, la Diputació de Barcelona ha invertit més de 2,3 milions d’euros al desenvolupament local de l’Alt Penedès.

Aquest programa té la finalitat de permetre realitzar, als governs locals, actuacions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació, que siguin vertebradores del territori.

La Diputació de Barcelona també dona suport econòmic als projectes impulsats des de la comarca de l’Alt Penedès que reben finançament FEDER, com ‘Penedès 360º’ (Consell Comarcal de l’Alt Penedès), ‘VINSEUM: Centre Nacional de la Cultura del Vi. Fase 2’, ‘Penedès sostenible i saludable’ (Ajuntament de Vilafranca del Penedès) i ‘Ceps auto resistents. Anàlisis i validació de l’aptitud enològica’ (Ajuntament de Subirats).

A més, la Diputació de Barcelona ha impulsat les obres per permetre que la fibra òptica arribi a 6 municipis i 7.794 habitants potencials de l’Alt Penedès. Les obres, començades l’estiu passat, han tingut un pressupost de licitació d’1,67 milions d’euros i han afectat a 20,9 km de carreteres de la comarca.

Finalment, cal recordar que la corporació ha destinat 1,27 milions d’euros a la millora i reforma d’edificis singulars i elements patrimonials en 12 actuacions a la comarca.

Garraf

Amb la voluntat de promoure una contractació estable, la Diputació ha invertit més de 3,23 milions d’euros al foment de l’ocupació al llarg dels tres darrers anys a la comarca del Garraf. Un segon eix que defineix l’acció que ha desenvolupat la Diputació de Barcelona al llarg d’aquest mandat és l’atenció a les persones; on destaca l’aposta constant pel Servei Local de Teleassistència que dona cobertura a 2.544 persones usuàries de la comarca del Garraf, amb un pressupost per al 2018 per a tota la demarcació de 12.368.584,33€, dels quals un 47% és aportat per la Diputació. Aquest és un servei d'atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata.

La tercera branca de l’aposta de la Diputació per assegurar la igualtat entre persones és l’impuls per connectar la ciutadania amb l’educació. En aquest àmbit destaquen els 1,07 milions d’euros que la corporació ha destinat al finançament de les llars d’infants municipals del Garraf entre el 2015 i el 2018.

L’equilibri territorial ha estat, sens dubte, un dels principals motors d’acció d’aquest mandat. En aquest sentit, i sota la premissa d’apostar per una administració local que tingui garantides l’autonomia i la suficiència financera, la Diputació de Barcelona ha invertit més d’1,77 milions d’euros al desenvolupament local del Garraf. Aquest programa té la finalitat de permetre realitzar, als governs locals, actuacions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació, que siguin vertebradores del territori.

La Diputació de Barcelona també dona suport econòmic als projectes impulsats des de la comarca del Garraf que reben finançament FEDER, com ‘Garraf: camins, patrimoni i natura’ (Consell Comarcal del Garraf), ‘Projecte d’eficiència energètica, promoció i generació d’energies renovables’ (Ajuntament de Sant Pere de Ribes) i ‘Envelliment actiu i saludable i dependència’ (Consell Comarcal del Garraf).

Destaca, també, el suport de la Diputació amb el patrimoni cultural de la comarca, com els més de 4 milions d’euros destinats a la reobertura del Cau Ferrat i el Museu Maricel de Sitges, així com  les obres de rehabilitació, restauració i museïtzació del Palau Maricel. Durant aquest últim any s’ha commemorat  els cent anys de finalització de les obres del conjunt de Maricel.

A més, la Diputació de Barcelona ha impulsat les obres per permetre que la fibra òptica arribi a Sitges i Sant Pere de Ribes i 29.039 habitants potencials del Garraf. Les obres, començades l’estiu passat, han tingut un pressupost de licitació 358.000 euros i han afectat a 6,4 km de carreteres de la comarca.

Finalment, cal recordar que la corporació ha destinat 577.000 euros a la millora i reforma d’edificis singulars i elements patrimonials en 6 actuacions a la comarca.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon