Justícia

Reenvien als jutjats de Vilanova la causa contra Adrià Carrasco pel tall del peatge de Sitges

ACN Vilanova i la Geltrú 16-01-2019 03:15

L'activista del CDR Adrià Carrasco durant l'atenció als mitjans el 6 de desembre del 2018 . ACN

La fiscalia diu que els delictes de desordres públics i incitació als desordres s'han d'investigar al lloc on es van produir

PUBLICITAT

El jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ha remès als jutjats de Granollers, Gavà (Baix Llobregat) i Vilanova i la Geltrú les causes contra Adrià Carrasco i Tamara Carrasco per desordres públics la primavera passada. Després que l'Audiència Nacional desestimés els càrrecs per terrorisme i s'inhibís en favor dels jutjats degans de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, el jutjat d'instrucció 24 es va fer càrrec del cas. Però la fiscalia ja va informar desfavorablement a dirimir la causa en aquest òrgan, perquè cap dels fets es va produir a la capital catalana, i va instar a remetre cada fet suposadament delictiu al partit judicial corresponent, cosa que la magistrada ha acordat.

Així, per a Adrià Carrasco es remet al jutjat de Granollers el tall del peatge de La Roca del Vallès de l'1 d'abril, i el tall del peatge de Vallcarca de la C-32 s'investigarà al jutjat de Vilanova.

De Tamara Carrasco s'investiga un àudio de 5 minuts i 41 segons que va enviar el 26 i 27 de març per instar a tallar carreteres. No obstant, ella no va participar en cap tall, que se sàpiga, i per això el cas s'ha d'investigar al jutjat corresponent al seu domicili de Viladecans, en aquest cas, Gavà.

Adrià Carrasco és membre dels CDR exiliat a Brussel·les i protagonista de l'incident amb el ministre Josep Borrell per haver cridat "la Constitució és una farsa" durant un acte de Societat Civil Catalana a Brussel·les. Després de la seva detenció per l'incident a Bèlgica, l'activista va acusar les autoritats espanyoles de ser "la mateixa màfia" de la dictadura; "El mínim que podia fer era denunciar-ho i crear una opinió contrària a la seva", ha afirmat. Per Carrasco, la transició "va ser un teatre per fer creure als espanyols que teníem democràcia, quan no era així, simplement s'estaven transferint privilegis i poder", va declarar al mes de desembre.

La policia belga es va endur Carrasco detingut després que els serveis de seguretat de Borrell i Societat Civil Catalana l'expulsessin d'un acte sobre els 40 anys de la Constitució.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon