Cogestió

El Govern aprova la constitució del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf

ACN Vilanova i la Geltrú 11-02-2019 06:17

Es preveu disposar de 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 de residencials, així com fer unes 20.000 altes d'aguts anuals

PUBLICITAT

El Govern ha aprovat aquest dilluns, en sessió extraordinària del Consell de Govern, la constitució del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf. Des de l'executiu s'indica que la nova organització resultant permetrà abordar les necessitats dels dos territoris amb una major eficiència assistencial per millorar l'atenció sanitària de la població, i alhora potenciar la innovació, la recerca i la docència. L'organització consorcial serà íntegrament pública, majoritàriament participada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i amb presència de les administracions locals. S'incorporarà al marc corporatiu de les entitats del sector públic de la salut de l'Administració de la Generalitat.

El nou Consorci es crea a partir de la fusió dels dos consorcis existents -el de l'Alt Penedès i el del Garraf-, fet que, segons el Govern, afavoreix el creixement de totes dues organitzacions i l'adaptació als temps futurs. A més, possibilita oferir més serveis i oportunitats de cara a la ciutadania. Per exemple, afegeix, permetrà potenciar la innovació, la recerca i la docència i augmentar l'excel·lència dels serveis sanitaris que presten amb millor tecnologia, així com fer més atractiu als professionals el treball a l'Alt Penedès i el Garraf.

A més, l'executiu especifica que en els darrers anys ja s'estava duent a terme aquesta coordinació. El 2013, per exemple, van signar una aliança estratègica, un conveni per a la gestió de serveis gerencials el 2015 i un protocol d'intencions el 2016.

Actualment, les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf (incloent-hi Cunit) apleguen 32 municipis i atenen una població de prop de 250.000 habitants. Amb el nou Consorci el Govern calcula que es posen a disposició de la ciutadania 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 de residencials. Els mateixos càlculs indiquen que es faran gairebé 20.000 altes d'aguts l'any.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon