Renfe

Calvet replica Renfe sobre Rodalies: "La seva reacció és molt desafortunada, pensava que m'escoltarien més"

ACN/ Mariona Puig El Vendrell 14-03-2019 11:13

El conseller avisa que si no es camina cap a una relació bilateral difícilment la Generalitat es considerarà titular de Rodalies

PUBLICITAT

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que la resposta de Renfe a les seves queixes al Parlament sobre Rodalies és "molt desafortunada" i ha lamentat que la companyia "no l'hagi escoltat més". Calvet també ha retret a Renfe que "més enllà de no escoltar" també creia que "posarien solucions sobre la taula" i ha assegurat que el Govern està "obligat" a plantejar alternatives. Aquestes declaracions arriben un dia després que Renfe acusés el Govern de "queixar-se constantment" però no prendre "cap" decisió sobre els àmbits de Rodalies on tenen competències.

En aquest context, Calvet ha aprofitat una roda de premsa al Consell Comarcal del Baix Penedès per insistir en l'aposta del Govern per a la negociació pel traspàs de Rodalies, que passa per una relació de bilateralitat entre el Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Sostenibilitat, des d'on es treballaria per un nou conveni marc. "O evolucionem cap aquí o difícilment ens podrem seguir considerant titulars del servei", ha avisat Calvet.

De la mateixa manera, Calvet ha insistit que els problemes en la xarxa ferroviària són exemples de "manca d'inversió" i de "manca de compromís" per part de l'Estat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon