Espai d’Interès Natural

Comencen les accions de protecció de la desembocadura del riu Foix, a Cubelles

Redacció Cubelles 15-05-2019 06:09

Comencen les accions de protecció de l’EIN de la desembocadura del riu Foix. Ajuntament de Cubelles

Ha començat la construcció d’una passera de vianants, accessible per a persones amb mobilitat reduïda, i que limita l'accés a la zona protegida

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Cubelles ha començat a realitzar accions recollides en el Pla de Gestió de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de la desembocadura del riu Foix, aprovat per Junta de Govern Local en data 13 de març, amb les actuacions emmarcades dins el bloc d’ús públic de l’esmentat pla.

La primera és la construcció d’una passera de fusta semi-elevada i tancament amb pal i corda per canalitzar el pas dels visitants i fer-ho accessible a les persones amb diversitat funcional, contemplada com de millora i adequació del camí existent (UP-1) qualificada i de prioritat alta, al Pla de Gestió. A banda d’aquesta actuació també s’està portant a terme la millora de la senyalització interpretativa i orientativa de l’espai (UP-5), que té una prioritat mitjana.

Aquestes actuacions suposaran una limitació de l'ús públic a l’espai de la desembocadura en benefici de la flora i la fauna. Es tracta d’un valor afegit a la protecció de l’espai natural, que forma part, entre d’altres, de Xarxa Natura 2000 per les seves especials característiques i valors mediambientals i considerat com una zona d’especial interès natural. Presenta varis hàbitats d’interès comunitari i, a més a més, té una gran importància com a refugi i zona de pas per als ocells en migració.

PUBLICITAT

Arxivat a

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon