Pactes de govern

ERC presentarà Olga Arnau com a candidata a l'alcaldia de Vilanova sense un acord previ de govern

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-06-2019 12:23

ERC presentarà Olga Arnau com a candidata a l'alcaldia de Vilanova sense un acord previ de govern. ERC

Els republicans consideren que la CUP i Som VNG han tingut durant les negociacions una 'actitud que aboca la ciutat al bloqueig'

PUBLICITAT

L'assemblea d'Esquerra Republicana de Vilanova i la Geltrú ha decidit per unanimitat que "sense renunciar a la formació de govern en majoria absoluta, presentarà a Olga Arnau com alcaldable al ple d’investidura sense un acord de govern previ". Els republicans asseguren que després de dies de negociacions, la CUP i Som VNG han tingut una 'actitud que aboca la ciutat al bloqueig'.

En un comunicat, ERC diu que espera que "els vots favorables de les forces independentistes que així es van comprometre abans de les eleccions davant els seus votants i la resta de la ciutadania" donin l'alcaldia a Olga Arnau. Esquerra Republicana de Catalunya assegura que mantindrà les portes obertes fins a l’últim moment: "continuarem asseguts al voltant de la taula de negociació, i sense renunciar a seguir trenant aproximacions per aconseguir a Vilanova i la Geltrú un govern independentista, de majoria d’esquerres i amb majoria absoluta al ple municipal".

Per a la formació republicana, "no es pot ni bloquejar ni excloure a cap de les forces que defensant el mandat democràtic de l’1 d’octubre, tenen representants polítics a la presó o en situació d’exili". Ho diuen perquè CUP i Som VNG han vetat un acord de govern amb Junts per Vilanova: "com a llista independentista més votada, des d’Esquerra Republicana vàrem començar una ronda de trobades individuals amb la resta de forces, per valorar la possibilitat de formar un govern independentista, amb majoria d’esquerres i en majoria absoluta al ple municipal que assegurés la governabilitat de la ciutat pels pròxims 4 anys. Després d’aquesta primera setmana de trobades, es va convocar el dimecres 5 de juny a JxCat, CUP i SOMvng a una reunió a 4 per treballar un marc programàtic conjunt a partir del qual poder començar a elaborar un possible pla d’actuació municipal pel mandat 2019-2023. El dia 4 de juny, un dia abans d’aquesta reunió, SOMvng fa saber que no hi serà i el mateix dimecres, una hora abans, la CUP ens comunica que no hi assistirà. Nosaltres oferim diàleg i projecte, i el resultat és que no van voler seure a la taula de negociacions".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon