Música

Solidaritat amb ritme familiar

Bàrbara Scuderi Sitges 11-06-2019 04:36

Música en família en 4 estacions. Eix

El cicle Música en Família en Quatre Estacions celebra aquest diumenge la sessió solidària a càrrec de Musicoteràpia Garraf, al Casino Prado Suburense de Sitges

PUBLICITAT

Musicoteràpia Garraf va néixer el 2013 i per celebrar el cinquè aniversari durant el darrer curs ha impulsat el cicle Música en Família en Quatre Estacions, per donar a conèixer les virtuts i oportunitats que permet la musicoteràpia amb nadons i infants en família. La quarta sessió, íntegrament en benefici del projecte del Centro Integral de Desarrollo Corazón Contento, de la ciutat de Granada a Nicaragua, se celebra aquest diumenge 16 de juny a Sitges.

Serà una sessió benèfica, que forma part de la branca social i solidària del projecte de Musicoteràpia Garraf, que destina el 0,7 per cent dels seus ingressos més les sessions íntegrament benèfiques en solidaritat amb projectes musicals a Nicaragua. Raül Planas, un dels impulsors del projecte, al costat de Cristina Pons i Oriol Vallés, va viure a Nicaragua durant cinc anys. Allí va desenvolupar treballs relacionats amb la influència de la música amb infants i joves en vulnerabilitat i risc social i de la seva experiència, en tornar, el jove professor de música es va forma en musicoteràpia i neix Musicoteràpia Garraf, sense perdre el vincle amb Nicaragua.

Els beneficis de la sessió d’aquest diumenge aniran als projectes del centre Corazón contento, que treballa amb infants i joves amb diversitat de capacitats, físiques i mentals. Es tracta de la quarta sessió d’un cicle que es va iniciar a la tardor amb una activitat dedicada a la Castanyada, va seguir a l’hivern i el Nadal, la primavera i Sant Jordi i arriba a l’estiu amb solidaritat.

L’activitat fomenta la interacció dels participants a partir de la música i els instruments com a canals de comunicació. Danses i jocs musicals complementen un passeig pels beneficis socials i personals de la musicoteràpia, enfocada en aquest cas a infants i famílies. Una activitat lúdica i didàctic en que les lliçons poden aparèixer amb el so d’una guitarra, el toc de la percussió o una cançó de les que després mai més s’oblida.

Una oportunitat per descobrir la potencialitat del llenguatge musical més primari, aquell que en sentir-se estimula tots els sentits i les emocions.

La sessió benèfica proposa una aportació suggerida de 9 euros per família i es poden fer aportacions solidàries també sense participar, per recolzar una iniciativa que és música, es teràpia i és solidaritat.

Vídeo d’agraïment del Centre Corazón Contento de Nicaragua 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon