Gastronomia

Jet Lag

Francesc Murgadas 01-08-2013 10:16 Lectures 1694

Arxivat a:

Plat de Can Fabes

Plat de Can Fabes

Els gastròfils catalans, quan aquest any tornem de vacances, haurem de sumar al jet-lag que ens generarà el pas del suquet de gambes a les llenties de pot, i el de l’amanida a peu d’horta al fricandó casolà, la consciència d’haver perdut, en poc temps, el segon dels referents emblemàtics de la nostra cuina. Can Fabes. O el Racó de Can Fabes com a mi m’agradava dir.

Naturalment, ho resistirem. En aquest món quasi totes les males notícies acaben per ser digerides. Només als restaurants tens la possibilitat de que els plats mal cuinats o els vins amb gust de tap retornin a la cuina i siguin substituïts per un altre suposadament correcte.

Probablement, molts dels nouvinguts –per edat- a tot això de la cuina puntera, diran que tot plegat és fruit de l’implacable evolució. Però la majoria dels que hem tastat les deconstruccions del Ferran Adrià i la tripa de bacallà del Santi Santamaria, sabem quan difícil fou aquella lluita seva per anar pujar graons i recollir estrelles sense petit príncep.

Probablement, molts d’aquests que varem portar alguna atxa, per petita que fos, en aquella processó, estem convençuts que el relleu està servit i que els successors ja en actiu fan i faran un paper igualment bo. O fins i tot millor. I que, a més, tornarà la unitat d’acció que va caracteritzar aquell camí cap a la glòria fins un determinat moment.

Però uns i altres, i d’això es tracta, sentiran, sentirem un cert desconcert quan, al setembre, busquem un referent en el nostre entorn més immediat per poder a preparar un àpat pels amics o decidir on anem a gaudir d’un àpat excels. Com quan el matí, encara amb el xip posat a l’hotel, la casa rural o el restaurant on has encarregat taula per sopar sota els estels, t’aixeques del llit i t’has d’enfrontar amb la nevera de casa encara en fase de recuperació.

No cal desesperar-se. El jet-lag no sol anar més enllà d’un parell de setmanes. Però seria un greu error que, per mor d’aquest desconcert, esquincéssim totes les meravelloses fotografies, d’aquell meravellós viatge gastronòmic.


Si sou servits

Francesc Murgadas

Francesc Murgadas

ACPG

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans