Situació complicada

Sant Martí Sarroca s'endinsa en una situació de bloqueig polític que amenaça tots els projectes municipals

Toni Ventura recorda projectes tan importants per al poble com la rehabilitació del Castell, la urbanització de La Bleda i la construcció de la biblioteca

Ramon Filella Sant Martí Sarroca 17-01-2018 18:44 Lectures 1695
Ajuntament de Sant Martí Sarroca. Ramon Filella

Ajuntament de Sant Martí Sarroca. Ramon Filella

Sant Martí Sarroca ha iniciat el 2018 amb la incertesa sobre el futur de la present legislatura que viu una situació de bloqueig polític que pot arribar a paralitzar tots els projectes municipals que estan damunt de la taula. Després de la sortida del PSC-Movem Sant Martí el passat novembre, l'actual equip de govern només el formen tres regidors (2 d'AM-CUP-PA i 1 d'ERC-AM) amb l'alcalde Toni Ventura al capdavant, mentres que el bloc de l'oposició ha crescut fins els 8 regidors (5 de CiU, 2 del PSC-Movem Sant Martí i el regidor no adscrit Manel Romanos).

L'alcalde Toni Ventura es mostra molt preocupat per la situació que s'està vivint. En aquest sentit recorda el bloqueig de projectes tan importants pel poble com el de l'obtenció d'una subvenció del fons Feder de la Unió Europea destinada a la rehabilitació del Castell i la seva futura museització o  la situació d'incertesa que plana sobre el projecte d'urbanització de La Bleda o el de la construcció de la biblioteca.

La propera setmana hi ha convocat un ple municipal ordinari en el que es pot tornar a fer evident la situació d'ingovernabilitat del poble. L'alcalde Toni Ventura ha assenyalat que “cal veure quin paper adopten a partir d'ara els dos regidors del PSC-Movem Sant Martí, però la impressió que fa pel que hem vist i llegit és que es volen convertir en grup plenament opositor”.

Reforma de la piscina

Ventura també ha explicat que “tenim sobre la taula un projecte de millora de les instal.lacions de la piscina municipal que és molt necessari per al poble. El recinte fa trenta anys que no es reforma i cal fer-ho amb celeritat per adaptar-lo a les actuals demandes dels usuaris. Amb tot, però, tenim la sensació que tampoc hi ha interès en aprovar-lo”.

La convocatòria d'un ple extraordinari amb data encara no concretada per a aprovar el nou projecte urbanístic de La Bleda pot marcar un punt d'inflexió definitiu a Sant Martí Sarroca. Toni Ventura assenyala que “nosaltres tenim un compromís amb el poble i el tractarem de tirar endavant, però ara mateix tot està a l'aire. Es podria resoldre el tema amb una moció de censura, però fa més l'aspecte que l'objectiu és desgastar el govern fins arribar a les municipals del 2019”.

Política

Peix al cove

Francesc Murgades

Rajoy i el Partit Popular ja tenen aprovats els pressupostos que els han de garantir fins a dos anys de coll per poder intentar remuntar l'aparentment imparable escalada de Ciutadans de les darreres setmanes, i la patacada que li donarà la primera sentència del cas Gurtel

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No