Neàpolis

La 8a edició de la Jornada de la Inclusió Social abordarà les desigualtats socials en la salut i la intervenció comunitària

La Jornada serà el dijous 29 de novembre i comptarà amb la participació de persones expertes i amb la presentació d'experiències

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-11-2018 9:49 Lectures 356

Quin és l'impacte dels determinants socials en la nostra salut? Què es pot fer des del vessant comunitari de la salut pública per intervenir-hi i prevenir-ne els efectes? Voleu conèixer projectes de prevenció i promoció comunitària de la salut de les persones? Són algunes de les preguntes a les que tractarà de donar resposta la 8a Jornada de la Inclusió Social a VNG, que tindrà lloc el dijous 29 de novembre de 9 a 14 h a l'Auditori del Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.

La jornada comptarà amb Joan Benach, politòleg i professor titular del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, director del Grup d'Investigació en Desigualtats en Salut, i co-director del Public Policy Center (UPF-John Hopkins University, EEUU). Benach ha publicat i col·laborat en diferents estudis sobre precarietat laboral i salut, el copagament sanitari i la desigualtat, i l'estat de benestar i la salut. També hi participarà Maribel Pasarin, metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública, i directora de l'Observatori de Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (OBSAL). També ha estat vinculada des de l'inici a Barcelona Salut als Barris, un programa d'intervenció comunitària.

A més, durant la jornada es podran conèixer projectes reconeguts i premiats com a bones pràctiques, tant en matèria de prevenció com de promoció de la salut: el projecte d'acció comunitària Radars, adreçat a detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans i a pal·liar l'impacte de la solitud no desitjada, i que es du a terme a diferents barris de Barcelona; el projecte de l'Ajuntament de Salt "Joves Vip", que promou hàbits i estils de vida saludable del jovent per una millora de la relació amb el propi cos, ment, emocions i amb l'entorn; i un projecte amb segell vilanoví, "Actúa, tots per tots" del Grup Atra, que, des d'una perspectiva inclusiva i comunitària, fomenta el suport a la vida autònoma de persones amb trastorn mental a través del voluntariat.

La jornada serà conduïda i moderada per la periodista Carla Benito, coordinadora del Diari de la Sanitat, que té la voluntat de crear eines útils per les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets essencials (educació, salut, treball, habitatge...).

Podeu consultar aquí el programa i horaris de la Jornada.

Inscripcions

La jornada va dirigida a tots/es aquells/es professionals de l'àmbit social, social i sanitari, docent, investigadors/es, estudiants, entitats... i a qualsevol persona que estigui interessada en conèixer millor l'impacte dels determinants socials de la salut i els actius comunitaris de la nostra salut. Les inscripcions les podeu fer mitjançant el següent formulari.

La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Per a qualsevol aclariment, podeu contactar amb vnginclusio@vilanova.cat o al 93.914.00.00 (extensions 3426 o 3423).

Altres edicions

Aquesta jornada ja és un acte consolidat a Vilanova i la Geltrú com un espai tant de transferència de coneixement com de sensibilització, i respon a la necessitat d'incidir en la promoció de la inclusió social a tots els nivells. En els darrers 7 anys la Jornada ha tractat sobre problemàtiques socials com l'habitatge, la infància, l'adolescència en risc, o la importància de la cultura com a generador d'oportunitats. Podeu consultar la informació i gravació de les anteriors edicions en el següent enllaç i visionar els vídeos de les diferents ponències.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament