VNG

El cap de llista del PSC de Vilanova proposa fer una biblioteca a l’església dels Josepets

Elena va recordar que el PSC recull en el seu programa una voluntat clara de fomentar la identitat de la ciutat

Elena va recordar que el PSC recull en el seu programa una voluntat clara de fomentar la identitat de la ciutat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’acte va ser presentat per Isabel Pla, membre de la candidatura del PSC, i va comptar amb l’assistència de Carles Ruiz, alcalde de Viladecans i president de l’Àrea de cultura de la Diputació, i de Joan Ignasi Elena cap de llista del PSC. Elena va destacar els principals eixos en matèria de cultura entre els que destaquen la proposta de fer nous equipaments culturals com una nova biblioteca a l‘edifici dels Josepets, la segona fase de la Sala, l’arranjament de la Torre d’Enveja i l’ermita de Sant Joan o un teatre-auditori d’abast comarcal.

Elena va recordar que el PSC recull en el seu programa una voluntat clara de fomentar la identitat de la ciutat, “una identitat que fan els seus ciutadans i la seva manera de fer. Parlem d’identitat i d’una manera d’entendre els altres i de viure”. En aquest sentit va dir que “invertir en cultura i en patrimoni cultural també és una manera d’arrelar les persones nouvingudes a la ciutat. El fet de fer una política cultural de referència pot ser un element d’integració”. Elena també va parlar de patrimoni i de “l’esforç pressupostari que ha fet l’actual govern per millorar-lo, parlem d’edificis com el Museu Balaguer, el Papiol, el Teatre Principal... que estem arranjant a fons” però també hi ha un altre patrimoni, el del paisatge de la ciutat: “hem fet apostes que no s’havien fet mai. Hem decretat una moratòria d’enderrocs que ha d’anar paral·lela a la redacció d’un pla per al nucli antic i a la redacció d’un nou pla de catàleg per acordar quins conjunts han de ser preservats.”

Sobre altres temes que recull de programa socialista, Elena va esmentar l’aposta per la consolidació de dos festivals com Trapezi i el Fimpt, que “han deixat de ser únicament festivals d’uns pocs dies per passar a tenir una programació durant tot l’any” i l’efecte positiu per a la ciutat de la creació de nous festivals que surten de la mateixa societat vilanovina (Faraday, Nowa Reagge, Manani Rock, MIC...) “Creixen des de la ciutat i això és una riquesa cultural que cal conservar. L’ajuntament els ha de donar el suport perquè tirin endavant.”

Pel que fa al moviment associatiu, Elena va recordar que hi ha hagut un gran compromís municipal en aquests anys en dos sentits: algunes entitats poden fer activitats que abans feia l’Ajuntament i amb suport municipal cinc entitats s’han pogut beneficiar dels ajuts de la Generalitat per millorar les seves seus.

Elena va parlar també d’altres apostes clares, com un acord per invertir en el Far perquè el Museu del Mar pugui millorar notablement la seva oferta i amb una voluntat de tenir equipaments que van més enllà de la ciutat, una aposta decidida pel Museu del ferrocarril i per redactar el projecte d’un Teatre-Auditori. Per acabar, el cap de llista socialista va comentar com veia la celebració del cicle festiu de la ciutat “El cicle festiu va bé, neix de la ciutat i l’Ajuntament no s’hi ha de posar gaire. El que cal és que les entitats puguin fer la seva feina i que l’Ajuntament estigui al ser servei. En això ens hi comprometem”.

En la seva intervenció Carles Ruiz, alcalde de Viladecans i president de l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, va destacar que “les ciutats han incorporat l’element de la cultura en majúscules. Molts problemes que tenim de convivència tenen a veure amb la manca de cultura en un sentit ampli. Cultura és emoció i comunicació, quan no és possible aquesta comunicació entre persones vénen els problemes. Ruiz va parlar també de com ha canviat la seva consideració en els ajuntaments actuals “És evident que l’educació i la cultura són els lligams de la ciutat. Són tan fonamentals com l’urbanisme o la promoció econòmica de la ciutat.”

Isabel Pla en la seva intervenció va ressaltar el paper de la cultura com a element capaç de propiciar la convivència entre els ciutadans i ciutadanes, “no podem permetre que sigui un luxe, l’hem de posar a l’abast de tothom, i en això el suport a la difusió i a la creació en diversos àmbits és fonamental.”


El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local