Narrativa català

L’empelt

Daniel Harris

IX Premi de novel·la curta Celler de Lletres

Portada del llibre L’empelt

Què faries, tu, si et trobessis un cos surant mig mort a la vora d’un llac, enmig del Penedès? La resposta no és fàcil. I qui és en realitat aquesta persona que agonitza? La resolució d’aquest misteri, que afecta tota una comunitat, posa a prova els valors, les inquietuds i les sospites de tots els implicats, que hauran de prendre posicions clares mentre la vida quotidiana continua a Sant Sadurní d’Anoia. Una decisió, sigui quina sigui, ho pot capgirar tot, i pot representar la unió de branques llunyanes que s’acaben entenent per sobreviure, fent un autèntic empelt. La creació d’un celler nou, i també les festes i les tradicions lligades al món de la vinya, conviuran amb altres qüestions tan terribles com esperançadores.

«La respiració accelerada canviava de significat. L’esforç deixava pas al sobresalt. Va girar el cap a banda i banda. No veia ningú més pel camí. Va mirar amunt amb els ulls tancats. No podia marxar sense fer-hi res».

Amb ploma àgil i concisa, Daniel Harris presenta a L’empelt tres trames poderoses que se superposen per conformar una història sorprenent, amb llums i ombres que es posen en contrast. Una novel·la ambiciosa amb tots els requisits i els ingredients per atrapar en la lectura.

Comprar el llibre a https://www.saldonar.com/llibre/lempelt

 

Autor

Nascut a Madrid el 1979, ha viscut a Catalunya des dels deu anys, actualment a Sant Sadurní d’Anoia. Va estudiar Arquitectura Tècnica a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, al centre Elisava. La seva formació literària comença amb l’itinerari per a narradors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i continua amb tallers d’escriptura creativa impartits al Penedès per l’escriptora Muriel Villanueva. Ha publicat dues novel·les: La porció esvaïda del Croscat (2015) i Las caras de la fortuna (2021).

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local