Llegal històric

La Masia Cabanyes celebra el seu reconeixement com a Bé Cultural d'Interès Nacional

Mascarell: La importància de la protecció del patrimoni és que ens recorda que el futur només es planteja bé quan s'ha entès bé el passat

EIX. La Masia Cabanyes celebra el seu reconeixement com a Bé Cultural d'Interès Nacional

EIX. La Masia Cabanyes celebra el seu reconeixement com a Bé Cultural d'Interès Nacional

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit aquest divendres l’acte de celebració del reconeixement de la Masia d’en Cabanyes com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric, atorgat el passat 11 de març pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

La celebració, s’ha ’iniciat amb la taula rodona “Art, Patrimoni, Valors i Reconeixements”, que comptat amb la participació de Moisés Gallego, doctor arquitecte, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i responsable de la primera restauració de la Masia amb el suport de la Diputació de Barcelona; Carles Duarte, president del Consell de Cultura i de les Arts i Joaquim Nadal, director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Tot seguit, i com a reconeixement a totes aquelles persones que al llarg dels darrers anys han volgut col·laborar a mantenir i difondre el llegat dels Cabanyes, s’ha obert un espai per al testimoniatge de persones que són coneixedores o que han participat en el procés de l’evolució de la Masia, des de l’àmbit tècnic, arquitectònic, educatiu, polític o des de l’entorn familiar. El Consell Comarcal del Garraf ha volgut així fer memòria  de la tasca desenvolupada a llarg dels últims anys per part de moltes persones i institucions.

El conseller de cultura, Ferran Mascarell, un dels impulsors d’aquest reconeixement com a Bé Cultural d’Interès Nacional  de la Masia d'en Cabanyes ha recordat que això "fa que l'indret estigui ben protegit i amb ell una mostra important del patrimoni nacional català. La importància de la protecció del patrimoni és que ens recorda que el futur només es planteja bé quan s'ha entès bé el passat".

L’any 1975  la Masia d’en Cabanyes va esdevenir equipament públic per a la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Des de llavors, s’han succeït tota mena de rehabilitacions i accions que han tingut com a objectiu preservar aquest llegat: mantenir-lo, fer-ne difusió, compartir-lo i convertir-lo en un espai d’art i de cultura al servei de la comunitat. El reconeixement de la Masia Cabanyes com a Bé Cultural d’Interès Nacional tanca el procés de preservar el llegat històric i cultural de la ciutat i el país, després que es fes la sol·licitud en aquest sentit entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf la tardor de 2012.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local