A Burgos

La Ciutadella Ibèrica, al 4t Congrés Internacional d'Arqueologia Experimental

Ha presentat l'acció experimental sobre la producció de ferro en època dels ibers

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Ciutadella Ibèrica ha participat al 4rt Congrès Internacional d’Arqueologia Experimental de Burgos, que ha tingut lloc del 8 a l’11 de maig, on ha presentat l'acció experimental sobre la producció de ferro en època dels ibers. Aquesta acció experimental es va  desenvolupar durant el mes d'abril al jaciment de Calafell, en el marc del projecte europeu OpenArch,  i el van visitar més de 1.400 persones.

La presentació de l'experiment al Congres, situat  al Museo de la Evolución Humana de Burgos, va anar a càrrec de l'arqueòleg José Miguel Gallego, de l'empresa especialitzada Artífex, que va ser qui va realitzar aquesta proposta experimental de reproduir la cadena siderúrgica, des de l'elaboració de la carbonera fins a la reducció del mineral, passant pels diferents processos documentats.

El 4t Congrés  Internacional de Arqueología Experimental, que ha tingut lloc a Burgos, és la conferència més gran del món sobre arqueologia experimental de les que es fan aquest any  2014, ja que ha comptat amb un total de 235 participants de 15 països diferents, entre ells la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

Al marge de les presentacions, al congrés es van realitzar demostracions en directe al Parc Arqueològic d'Atapuerca i també els assistents van tenir ocasió de realitzar una vista guiada als jaciments d'Atapuerca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local