La pedregada de dissabte arrasa la collita de 1.500 hectàrees de vinyes de l’Alt Penedès
Els Monjos, Castellet, Sant Martí Sarroca i Font-rubí són les zones més afectades
- ACN/ Gemma Sánchez |
- 03-06-2024
Els Monjos, Castellet, Sant Martí Sarroca i Font-rubí són les zones més afectades
Pagesos i vinicultors constaten una “mortaldat important” a les vinyes del Penedès tot i les últimes pluges. El sector debat com fer reserves de vi per al cava, incrementar el premsat i disposar d’aigua regenerada o dessalada
Entre els canvis més destacats, cal remarcar per part de la DO Penedès, la certificació ecològica obligatòria a partir de la verema 2025
Els vins també van ser protagonistes de l’esdeveniment amb un tast de maridatge de vins de la DO Penedès i Xató, realitzat per Pep Trias, de l'Acadèmia Tastavins
Lourdes Sánchez: 'aquest és un espai històric i molt emblemàtic, en una zona que hauria de ser revulsiu comercial. Treballem perquè aquest sigui un punt central de l’activitat comercial de Vilafranca'
Cinc nous cellers han rebut la seva distinció a mans del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, David Mascort, i de la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells
El jurat ha destacat el seu compromís per liderar la primera DO que esdevindrà 100% ecològica el 2025
Gemma Romeu, regidora de Turisme de Vilafranca del Penedès: 'La fira ofereix una fusió única entre el vi i el gall del Penedès, creant una explosió de gastronomia territorial amb productes de quilòmetre 0'
La xarel·lo conquesta el públic professional anglès en el primer esdeveniment d’aquestes característiques a Regne Unit de la DO Penedès
Aquest projecte de desplegament territorial ha tingut lloc aquest matí a Vilafranca del Penedès en el marc de l’operatiu entre l’INCAVI i el sistema de Denominacions d’Origen
El guardó a la Trajectòria Professional recau en Josep Maria Puiggròs, fundador de l’ICEA
La cita es farà del 6 al 8 d'octubre i manté el canvi d'espai de l'any passat perquè sigui una experiència transversal
La collita cau un 50% mentre el sector estudia mesures per adaptar la vinya a les adversitats del canvi climàtic
El projecte arrenca a Vilafranca amb set viticultors i s'ubica en un antic magatzem vinícola del segle XIX
Les suaus temperatures de maig i juny han permès una maduració “tranquil·la” del raïm que serà d’"excel·lent" qualitat
Joaquim Mallofré l’acompanyarà a la vicepresidència durant els propers quatre anys
El Clàssic Penedès Corral Cremat Brut 2012 d’Albet i Noya ha estat reconegut amb la medalla Best in Show
El 57è Concurs Tastavins DO Penedès es consolida amb gairebé 150 mostres presentades
La temàtica del concurs és el desig, l’erotisme i tot allò que fa referència al plaer sexual relacionat amb la vinya, el raïm i els productes que se’n deriven
El viver de cellers comptarà amb els equipaments i les instal·lacions necessàries per crear l'espai i oferir serveis de transferència de coneixement tècnic i de gestió per a l'autoocupació i l'emprenedoria
La Fira ha destacat un any més per esdevenir un exemple de dicotomia entre la tradició i la innovació, des de la Venda d’aviram i la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma a activitats ben innovadores
El pregó per posar l’accent “en la necessitat de continuar millorant les condicions de les persones que es dediquen tant a la criança del Gall del Penedès, com la pagesia de la Denominació d’Origen”
La Denominació d’Origen Penedès reconeix la carrera del president de Família Torres pel seu treball pel Penedès
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local