Exposicions

Simfonia dels silencis

Vilafranca del Penedès | 17-05-2024 18:00 h. fins 16-06-2024

Simfonia dels silencis

A Vilafranca hi exposa un conjunt d’olis, acrílics i aquarel·les, totes aquestes tècniques aplicades damunt el paper amate, un suport molt important a la vida cultural de Mèxic des de temps prehistòrics. Es tracta d’un suport vegetal de manufactura artesanal que s’obté aixafant les escorces dels arbres jonote blanc i vermell, i que es couen amb calç. El resultat és una làmina vegetal fibrosa que va del marró fosc al groc palla, damunt la qual Josselyne Marmottan hi aplica les seves creacions pictòriques.

La inauguració de l’exposició Simfonia dels silencis serà a les 20h d’aquest divendres, i la mostra serà presentada pel comissari i crític d’art Isidre Roset. En paraules de l’artista, Simfonia dels silencis són pinzellades sonores, paisatges en estat de somni travessant plans seqüència a través del blanc i negre i de colors de mar, de l’univers del cor, de les mans i dels ulls... un mirar silenciós que crida les sensacions.

Sobre l’artista
L’artista Josselyne Marmottan, és nascuda a Cubelles l’any 1954 i resident a Mèxic des de l’any 1981. Formada en arts plàstiques a l’escola Bonaventura de Vilanova i la Geltrú i en pintura, gravat i història de l’art a la Universitat de Barcelona, durant els anys 1974-1978. Va realitzar les seves primeres exposicions als anys 70 del segle passat. Va formar part del col·lectiu Ardhara, col·lectiu d’artistes del Penedès, que l’any 2012 va celebrar els 25 anys de la seva creació i que va exposar, precisament, algunes de les seves peces a la Capella de Sant Joan. Des de l’any 2003 ha fet nombroses exposicions a Mèxic, Estats Units i Barcelona, i l’any 2017 va ser guardonada amb la medalla L’agulla de plata per l’associació de dones “La Fita” de Cubelles.

L’exposició Simfonia dels silencis es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al diumenge 16 de juny, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!