CEEES

Les estacions de servei denuncien que la "inconcreció" sobre els 20 cèntims de descompte provoca "el caos més absolut"

El sector lamenta que l'executiu no decideixi si la mesura continua o no fins al proper 27 de desembre

Les estacions de servei denuncien que la

Les estacions de servei denuncien que la "inconcreció" sobre els 20 cèntims de descompte provoca "el caos més absolut". ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Confederació Espanyola d'Empresaris d'Estacions de Servei (CEEES) ha denunciat a través d'un comunicat que la "inconcreció" sobre el futur de la bonificació de 20 cèntims als carburants aboca el sector "al caos més absolut". L'ajut acaba el 31 de desembre, i a hores d'ara ha transcendit la voluntat de l'executiu d'eliminar el descompte global i mantenir-lo per a alguns sectors. La CEEES ha demanat un "aclariment" sobre l'escenari a partir de l'1 de gener, però acusen els ministeris d'Hisenda, Economia i Transició Ecològica de "llançar globus sonda rere globus sonda" sense concrecions. També critiquen que el president de l'executiu, Pedro Sánchez, hagi indicat que la decisió no es prendrà fins al Consell de Ministres del 27 de desembre.

La patronal de les estacions de serveis subratlla que la demanda de combustibles continua "molt per sota" de la d'un exercici "normal", segons els seus càlculs, un 4,6% per sota del 2021 i un 10% menys que el 2019.

Tot i el menor consum, el preu dels combustibles "continua essent inassumiblement elevat", un 7,5% més cara que fa un any la gasolina i un 24% més elevat el gasoil. A això, alerta la CEEES, cal afegir l'increment d'entre 3 i 6 cèntims que suposarà la implantació de la Directriu de Qualitat de Carburants, així com l'encariment que, a parer de l'entitat, comportarà també la Proposició de Llei per a l'establiment del gravamen temporal energètic aprovada dilluns passat al Senat.

Aquests i altres encariments que augura la CEEES es produeixen en un context de "màxima volatilitat", retallades de la producció de l'OPEP+ o les tensions del mercat provocades per la invasió de Rússia a Ucraïna. Una "coctelera amb tots els ingredients" perquè el 2023 sigui escenari d'uns preus de carburants "en màxims històrics".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local