Anys 50

Gran acollida a Cunit de la primera Fira del Contraban i l'Estraperlo

Unes 500 persones van veure el documental en els 3 passes que es van projectar a la Sala del Casal Municipal

A.Salvó Fotografia. Gran acollida a Cunit la primera Fira del Contraban i l’Estraperlo

A.Salvó Fotografia. Gran acollida a Cunit la primera Fira del Contraban i l’Estraperlo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

GALERIA D'IMATGES

El centre del municipi de Cunit va celebrar dissabte la primera edició de la Fira del Contraban i l’Estraperlo de Cunit que va es ambientar en el Cunit dels anys de postguerra.

El nucli antic de Cunit es va ambientar en l’època de la postguerra, en els anys 50 en que Cunit era un punt important del contraban d’aleshores. Amb el pas dels anys, aquest fet ha donat als cunitencs i cunitenques un punt més de referència on ubicar la seva història i on descobrir una part important del seu passat. Es tracta d’un episodi històric de relleu que des de la regidoria de Turisme s’ha volgut recuperar i explicar el paper que hi jugava en les famílies del moment.

Amb l’objectiu de continuar amb la recuperació històrica de la memòria col·lectiva com a poble, des de la regidoria de Turisme i Patrimoni es va prendre la iniciativa de que aquesta època no passés per alt i en quedés el testimoni en un documental. L’Ajuntament va aconseguir implicar a nombroses persones del municipi de generacions que van viure aquesta època i persones que de forma voluntària van voler formar part d’aquest projecte, un grup de joves també.

Unes 500 persones van veure el documental en els 3 passes que es van projectar a la Sala del Casal Municipal, dos pel matí i un per la tarda.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, es mostra molt satisfet per la bona acollida d’aquesta iniciativa: “En un dia vam sumar aconseguir posar en valor la nostra història com a poble amb la divulgació d’un capítol que va ser molt important per als molts cunitencs de l’època, dinamitzar el comerç i centre del municipi i atraure nombrosos visitants”.

El centre de Cunit es va vestir dels anys de postguerra gràcies a la participació dels establiments que es van caracteritzar i van treure els seus productes a la porta del seu negoci, amb parades d’artesania alimentària relacionada amb l’època dels 40 i 50 com ara pa, coques, productes de la terra com fruites i verdures, conserves, mels, vins... i artesania no alimentària com ceràmica, espelmes, entre d’altres.
A més, també es van crear diferents zones lúdiques amb cotxes i motocicletes de l’època, jocs tradicionals, oficis antics i un tancat amb animals.

Casañas també vol agrair “Tant als comerciants, a les persones individuals que han volgut caracteritzar-se de l’època, als restaurants que han format parada obligatòria de la ruta de la tapa, a tots els voluntaris que s’han sumat a la iniciativa, i a totes les persones que hi van posar de la seva part perquè la Fira del Contraban de Cunit hagi estat un veritable èxit de Cunit i de la seva gent. Dissabte passat Cunit i aquesta Festa estava a les agendes d’activitats de diferents mitjans, però a més, entre tots, vam aconseguir que es situés en el mapa turístic, i és en aquest punt on hem de seguir treballant per a tirar endavant Cunit i els seus potencials”.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local