Confraria del Cava

Més de 150 professionals i alumnes al 34è Congrés Internacional del Cava

El Congrés, que s’ha fet a Juvé & Camps, ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos

Més de 150 professionals i alumnes al 34è Congrés Internacional del Cava. Confraria del Cava

Més de 150 professionals i alumnes al 34è Congrés Internacional del Cava. Confraria del Cava

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les instal·lacions de les caves Juvé & Camps a Espiells van acollir ahir dimecres al matí la 34a edició del Congrés Internacional del Cava, una activitat que cada any s’emmarca dins els actes de la Setmana del Cava. Diferents personalitats del sector cavista han assistit enguany al Congrés, com el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, que ha obert la sessió destacant la importància del coneixement en un sector, els dels vins escumosos, que avança molt ràpid. La benvinguda a l’acte l’ha donat el president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, que recordat alguns dels actes destacats que s’inclouen en la 35a Setmana del Cava, com el III Simposi Internacional del Cava, que el pròxim 19 d’octubre debatrà la relació entre la comunicació i el cava. La clausura de la jornada l’ha fet Salvador Puig, director general de l’INCAVI.

Més de 150 professionals i estudiants del món de la producció i elaboració del cava han participat en la convenció, que després de tres dècades ja és tot un referent pels tècnics cavistes. Una desena de persones hi han actuat com a ponents, la majoria d’ells experts procedents de prestigioses institucions nacionals i internacionals.

El Congrés s’ha allargat des de quarts de 9 del matí fins ben entrat el migdia i ha inclòs conferències de temàtiques molt variades. Algunes de les més destacades han estat la del professor de la Universitat Politècnica de Madrid, Vicente Gómez-Miguel, que ha parlat de les  conseqüències que té la zonificació vinícola o “terroirs” en l’elaboració de vi, o una de més tècnica sobre el quitosà com a evitador d’oxidacions, entre d’altres. Aquesta l’ha conduït Piermario Ticozzelli, enginyer Agrònom i professor a la Universitat de Milà de l’especialitat en Tecnologia dels Aliments. Les ponències les ha moderat Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili.

La part final del Congrés, com ja és habitual, s’ha dedicat a conèixer els vins que s’elaboren en diferents regions del món. En concret, aquest any s’ha parlat dels escumosos que es fan al Regne Unit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local