La Ruta del Xató

La 16a Xatonada Popular de Cubelles se celebrarà el 19 de febrer

De moment, ja hi ha inscrits dinou restaurants, quatre de Cunit i, la resta, locals

Redacció Cubelles 29-12-2016 07:04 Lectures 3353
Xatonada Popular de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Xatonada Popular de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

La Xatonada Popular 2017 ja té data de celebració. La 16a edició d’aquesta cita gastronòmica tindrà lloc diumenge 19 de febrer dins del Mes del Xató, una iniciativa que, repetint la fórmula del 2016, s’organitzarà conjuntament amb Cunit a redós de la marca conjunta Penedès Marítim, segons que ha explicar a Ràdio Cubelles Raül Mudarra, regidor de Turisme, comerç i fires.

A poc més d’un mes i mig per a la seva celebració, ja hi ha inscrits un total de dinou restaurants, quinze de Cubelles i quatre de Cunit, el que suposa un increment de la participació de cinc establiments en relació a l’edició del 2016. Tots ells posaran a disposició del públic un menú en què el producte estrella serà el xató, molt propi del Penedès.

La campanya promocional del Mes del Xató es durà a terme mitjançant banderoles col·locades en llocs estratègics de les dues poblacions, ràdio i publicacions escrites, xarxes socials i l’edició d’un llibret, del que es farà una amplia distribució, on apareixeran els restaurants participants, amb la seva oferta gastronòmica per aquesta campanya i el preu de la mateixa. En aquesta ocasió, i com a novetat, també inclourà anunciants d’altres àmbits del comerç aliens a la restauració.

El moment culminant de la campanya, amb tot, arribarà amb la Xatonada Popular, els clàssics concursos de Mestres Xatonaires i la venda de xató i d’altres productes de proximitat. Paral·lelament, i com és tradicional, els col·legis de la vila s’afegiran a la celebració organitzant diversos tallers de xató entre els més petits.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Pobresa energètica

Gas Natural: homicidi professional imprudent

Jordi Cuyàs i Soler

Crec que la mort de la Rosa a Reus, una àvia que vivia sola i a qui gas Natural li havia tallat l'electricitat sense complir amb l'obligació que marca la Llei d'avisar prèviament a l'Ajuntament segons reconeix la pròpia empresa, no es pot tancar amb una multa o alguna cosa semblant

ENQUESTA WEB

Les rues de la Disbauxa i Extermini començaran al passeig de la Ribera, en lloc de fer-ho al Cap de la Vila. I la rua de diumenge s'avança a les 19.30h

T'agraden els canvis que es proposen aquest any a les rues de carnaval de Sitges?


No