Central del Foix

Endesa començarà l’enderroc de la xemeneia de la central tèrmica de Cubelles dimecres 11 de juliol

Una màquina robot demolirà l’estructura cap a l’interior de la torre

Pla detall de la part superior de la xemeneia de la central tèrmica de Foix, a Cubelles. ACN

Pla detall de la part superior de la xemeneia de la central tèrmica de Foix, a Cubelles. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Endesa començarà les obres d’enderroc de la xemeneia de la central tèrmica de Foix, a Cubelles (Garraf), aquest proper dimecres 11 de juliol. Segons ha pogut saber l’ACN, la demolició es posarà en marxa aquesta setmana a través d’una màquina robot que començarà a treballar per la part superior de la torre, fent caure la runa cap a l’interior. Tot i que inicialment la companyia havia anunciat que utilitzaria un helicòpter per destruir la zona més elevada de la gran xemeneia de més de 170 metres, mesos després ja va puntualitzar que aquesta opció quedava descartada. D’aquesta manera, Endesa ha decidit demolir la torre només a través de tasques mecàniques. Fonts de la companyia han senyalat que, amb l’inici de les obres, la previsió és que la xemeneia estigui totalment enderrocada el proper mes de novembre.

L’enderroc del conjunt de la central va començar l’abril del 2017, amb un pressupost de 4,7 milions d’euros i l’anunci que l’any 2021 no quedarà “ni rastre” de les instal•lacions que han caracteritzat la fesomia del litoral de Cubelles durant gairebé 40 anys. Des de fa més d’un any, diverses grues han estat treballant per destruir tots els edificis i també s’ha estat demolint la part interior de la xemeneia.

El pla de desmantellament afronta ara una de les tasques més visuals, amb la destrucció de la part exterior de la xemeneia. Un cop acabi l’obra prevista per a aquest estiu i tardor, la planificació d’Endesa preveu fer el desmantellament dels canals de refrigeració provinents del mar, per afrontar després la restitució de les 16 hectàrees que ocupa la central, eliminant així el rastre de l’activitat energètica d’una planta que va començar a funcionar l’any 1979 i va aturar completament l’activitat el 2015.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local