INCAVI

Un vi de la Torre del Veguer, gran medalla d'or al 31a edició del Concurs Mundial de Vins Extrems

En aquesta edició, on s’han presentat 863 vins de 26 països d’arreu del món, 7 vins catalans han estat guardonats

Un vi de la Torre del Veguer, gran medalla d'or al 31a edició del Concurs Mundial de Vins Extrems. INCAVI

Un vi de la Torre del Veguer, gran medalla d'or al 31a edició del Concurs Mundial de Vins Extrems. INCAVI

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, ha viatjat aquest divendres fins a Roma per participar en la gala de lliurament de premis de la 31a edició del Concurs Mundial de Vins Extrems, l’únic concurs internacional dedicat únicament als vins elaborats per la viticultura heroica, i que organitza CERVIM.

En aquesta edició, on s’han presentat 863 vins de 26 països d’arreu del món, 7 vins catalans han estat guardonats. Hi ha hagut dues Grans Medalles d’Or, i 5 Medalles d’Or per als vins catalans:

GRAN MEDALLA D’OR

 La Font del Mosquit 2022, Bodega Bravo Escós, DOQ Priorat

 Llum del Cadí Pinot Noir 2021, Torre del Veguer

MEDALLA D’OR

 Aretheal Blanc 2022, Bodega Aretheal, DOQ Priorat

 Aretheal Negre 2021, Bodega Aretheal, DOQ Priorat

 Clos Viló 2019, Bodegas Maset, DOQ Priorat

 La Pujada 2015, Sao del Coster, DOQ Priorat

 Les Camades 2020, Bodega Bravo Escós, DOQ Priorat

INCAVI, membre del CERVIM L’INCAVI forma part del Comitè de Direcció i del Comitè Científic de CERVIM des de l’any 2022, augmentant així la coordinació a nivell internacional dels resultats de la recerca pública en aquests camps, i donant compliment a la llei de la vitivinicultura 2/2020, que insta a promoure el conreu de la viticultura de muntanya. Per a Balcells, “aquesta és una aposta molt clara en el marc del nostre Pla Estratègic #HoritzóINCAVI2025 per promoure aquest tipus de viticultura i perquè això ens aporta una diferenciació a les nostres produccions. Gràcies a aquesta aposta de l’INCAVI els vins catalans entren en aquesta lliga de països capdavanters pel que fa a la vitivinicultura de muntanya.”

Catalunya té més de 6.500 hectàrees de vinya heroica i de muntanya. El manteniment de vinyes i cellers en aquests territoris assegura la sostenibilitat mediambiental, però també social i econòmica d’importants àrees vitícoles de Catalunya. Sobre el concurs El Concurs Mundial de Vins Extrems està organitzat pel Centre d’Investigació, Estudis, Protecció, Coordinació i Valorització de la Viticultura de Muntanya (CERVIM), una entitat formada per institucions públiques, centres de recerca, consell reguladors de DO i cellers de tota Europa.

L’objectiu de l’entitat és estudiar i difondre tècniques i solucions pràctiques per al conreu de la vinya i l’elaboració de vins en condicions extremes. El concurs premia els vins que s’elaboren en aquestes zones, i és també un punt de trobada on poder compartir experiències i projectes internacionals sobre viticultura heroica i de muntanya.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local