Handbol

Partit de molt bon nivell i emocionant fins al final

El diumenge passat s'enfrontaven els dos guanyadors de la primera fase (grups A i B) de Lliga Catalana femenina

L’Handbol Ribes masculí guanya a la pista del Cambrils i mira cap amunt a la classificació. Sumen dos punts que el situen cinquè

Ribes Sènior Femení - Palautordera. Ramón Stockli

Lliga Catalana - Fase pel títol - Jornada 2

Ribes Sènior Femení 23 - Palautordera 28

En els primers minuts es va notar un cert nerviosisme en les jugadores de tots dos equips ja que va haver-hi moltes pèrdues de pilota, imprecisions i tirs a porteria fallats. El primer gol no es va marcar fins al minut 4 (Palautordera) i les defenses agressives i contundents dels dos equips no van permetre que es marquessin molts gols en aquesta primera part. Empat en el minut 15 (5 – 5) i també màxima igualtat en el minut 25 (7 – 7). El Ribes havia d'elaborar molt els seus atacs per a crear ocasions. Ho intentava per fora, per dins, però el mur de les visitants bloquejava una vegada i una altra els intents d'arribar a porteria. Fins a aquest moment la defensa local també va ser molt efectiva i no va permetre que les del Baix Montseny desenvolupessin el seu joc. En els últims minuts va baixar la concentració i la velocitat per a replegar-se. Això va permetre que el Palautordera aconseguís un petit avantatge en el marcador. El Ribes va encaixar 5 gols en 5 minuts i es va anar al descans perdent per 10 – 12.

Els pitjors minuts del Handbol Ribes es van viure a l'inici del segon temps. Els canvis no van donar resultat, es va fallar molt de cara a porteria (només un 38% d'efectivitat) i també va haver-hi mala sort (6 tirs al pal). Amb 12 – 18 en el minut 40 el Ribes va demanar temps mort. Els espectadors empenyien a les locals perquè aconseguissin la remuntada i a poc a poc es va reduir la distància en el marcador. Resultat de 16 – 20 en el minut 44.

Liderades per Virgínia Jodar, Kamila Rolón i les bessones Hernández i amb una inspirada pivot Laura Roldán (4 gols) les del Garraf van aconseguir posar-se a només un gol de les rivals (23 – 24 en el min 56). Bon partit de la ribetana Anna Gargallo des de l'extrem (4 de 4). Eufòria col·lectiva en el pavelló que tenia fe en què s'anava a aconseguir la victòria. Lamentablement per a les de casa no va anar així i amb un parcial de 0 – 4 en els últims 4 minuts les de Santa Maria de Palautordera es van emportar el triomf de forma merescuda. Molt de mal van fer la central visitant Cristina Verges i sobretot la pivot Joana Andreu. Aquesta jugadora sembla tenir un imant a la mà que li permet agafar pilotes impossibles per a rematar de manera letal.

El partit es va retransmetre per streaming (gràcies Josep Maria Perelló !) i va haver-hi més de 130 connexions simultànies, tot un èxit per a aquest esport minoritari.

Pròxim partit el dissabte, 18 de febrer, 16h, a casa contra el St Joan Despí B.

Per part del Ribes van jugar (gols): Kamila Rolón (6), Anna Hernández (3), Virginia Jodar (3), Cristina Hernández (1), Naiara Aragón (0), Alba Serrano (0), Joana Santiago (0), Patricia Lucas (0), Laura Roldán (4), China Sánchez (2), Anna Gargallo (4).

Porteria: Roser González / Efectivitat: 30%

CH Ribes / Ramón Stockli

Handbol 2a Catalana / Jornada 16

Club Handbol Cambrils 30 - Handbol Ribes A 37

L’Handbol Ribes guanya a la pista del Cambrils i mira cap amunt a la classificació. Sumen dos punts que el situen cinquè.

El Sènior Masculí A de l’Handbol Ribes guanya el primer partit de la segona volta i segueix amb la dinàmica de victòries de les últimes dues jornades.

El Ribes visitava una pista complicada on pocs equips havien aconseguit guanyar aquesta temporada.

El partit va començar amb un clar domini local. Els vermells aquesta vegada no van mostrar la seva intensitat al 100% i juntament amb les errades de llançaments i les parades del porter local, el Club Handbol Cambrils es va col·locar per davant al marcador arribant a guanyar per 7 gols de diferència al minut 15 de la primera part.

Aquesta diferència a l’electrònic va fer que l’entrenador dels visitants demanés un temps mort per conscienciar a l’equip i introduir alguns canvis. Acte seguit, es va observar una millora a la dinàmica de joc que poc a poc va fer reaccionar al conjunt ribetà, reduint el desavantatge fins a arribar només amb un gol per sota a la mitja part (16 – 15).

El domini ribetà dels darrers minuts de la primera meitat es va mantenir durant la segona part. Una gran defensa local impedia als ribetans marxar en el marcador.

Els nervis de la grada i de la banqueta dels del Garraf anaven augmentant. El partit es va trencar en els darrers minuts, quan les aturades del porter visitant i les recuperacions en defensa van permetre a l’Handbol Ribes aconseguir una victòria de gran importància. Els ribetans van aconseguir guanyar de 7 gols als locals en un partit espectacular (30-37).

Aquesta victòria situa l’Handbol Ribes cinquè a la classificació, un punt per sota del Sant Vicenç i del Castellbisbal (el darrer, el seu proper rival).

Jugadors (gols): Eric Lubiano, Pau Batlle (1), Ivan Moya (1), Iker Martínez (1), Ian Ramírez, Toni López (12), Oscar Fernández (6), Ivan Roldán, Pol Fernández (4), Pere Noguero (3), Oriol Bañez (4), Martí Monasterio, Víctor Rubio (3), Roger Reverter (2).

Propera jornada a casa contra el Club Handbol Castellbisbal: Dissabte a les 19:30hs.
Un partit molt important on la victòria és la única resposta. Som-hi Ribes!