Debut i victòria històrica de l'AB Vendrell femení a Primera Catalana

El sènior masculí perdia davant el Bellpuig en l’inici de la competició

CB Tarragona - AB Vendrell. Eix

CB TARRAGONA - 47 AB VENDRELL - 68

Victòria espectacular i històrica, de l’AB Vendrell femení, en el debut a primera catalana. Les taronges, van jugar un partit gairebé perfecte, a la pista d’un conjunt, el CB Tarragona, molt més experimentat que les visitants i a priori favorit, per endur-se la victòria final. La serietat defensiva de les d’Eric Blay, i una segona part, jugada a un gran nivell, parcial de 17-38, durant el segon temps, van portar a les vendrellenques, fins el triomf, amb el 47-68, que reflectia, el lluminós, al final del matx. Tots els dubtes que havia generat l’equip, en una irregular pretemporada, es van dissipar, només saltar al parquet del Serrallo. Les visitants, amb una gran intensitat i una motivació extra, van sortir a per totes, les ràpides transicions, el domini del rebot i l’encert en atac, van sorprendre al seu rival, que veia com les visitants, dominaven per 9-14, a quatre minuts de tancar el primer parcial. La diferència, no era molt gran, però, les sensacions, feien veure un Vendrell dominador; un triple de Júlia Pous, gran partit el seu, posava el 10-17, que servia, per arribar, al final del primer quart, amb un 17-22, favorable, després d’un grans minuts, en aquest inici de partit. El segon període, va ser el pitjor, per les visitants, la defensa de les locals, va aturar la producció ofensiva i sumat a un triple de la tarragonina Maria Lapieza, capgirava el marcador, després d’un parcial de 9-2, en aquest inici de quart, 26-24; després, el joc es va travar i la bona feina de Paula Rigal, dintre la pintura, va permetre, a les taronges, arribar al descans, 30-30, amb totes les opcions de cara a la segona part.

Un segon temps, dominat totalment per les del Vendrell, en un inici de tercer quart, que va ratllar la perfecció, primer, set punts consecutius de Júlia Pous, donaven, novament la iniciativa, a les visitants, 32-37,després, un triple de la nova incorporació Carol Álvarez, ratificava, el domini visitant, 34-40, amb un CBT, amb molts problemes per anotar, degut a la defensa zonal, que van practicar, les taronges, que les locals, no van saber atacar amb solvència. La defensa va donar l’impuls, definitiu, per trencar el partit, un nou triple aquesta vegada de Gemma Miralles, que debutava , en aquest partit, va posar, un 36-47, que donava confiança, per acabar dominant aquest tercer quart, amb un parcial global de 9-23, que, suposava el 39-53, a manca del quart període.

Uns últims deu minuts, on les taronges, van deixar set minuts sense anotar al seu rival, la intensitat defensiva, va provocar pèrdues i precipitació, en les del Serrallo, que no veien cistella, per contra, les del Baix Penedès, amb una gran confiança, anotaven, sense gaire oposició, parcial de 0-11 i encontre sentenciat, 39-64, a tres minuts del final. Partit rodó per estrenar-se a la categoria, guanyant un derbi de la demarcació a domicili, en un matx, on totes les jugadores vendrellenques, van jugar a un gran nivell. Diumenge, debut a Coma-ruga, davant el SESE B, un dels equips potents de la categoria.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (7), Miralles (9), Cifuentes (6), Pérez (2), Rovira (9), Pous (19), Garcia (2), Álvarez (5), Elias (4) i Peregrín (5). 22/28 tirs lliures, 14/36 tirs de dos, 6/25 triples.

Parcials: 17-22, 13-8 (30-30), 9-23 (39-53), 8-15 (47-68).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 43 - ARENES BELLPUIG 58

Derrota de l’AB Vendrell, en el primer partit de la temporada, els vendrellencs, van caure per 43-58, davant el Bellpuig, en un encontre, on els d’Ivan Espallargas, que s’estrenava a la banqueta, van anar a remolc del seu rival. El mal percentatge en el llançament, els divuit tirs lliures fallats, amb un 17/35, les baixes de Rosell, Pérez i Souto, que van mermar als locals i el físic superior, dels jugadors del Bellpuig, un equip que baixava de primera catalana, van ser factors determinants, per entendre el resultat final. La nota positiva, va ser el debut del júnior Arnau Urpí.

El matx va començar fred i travat, en uns primers minuts, amb moltes errades i amb un Vendrell, que només, anotaria dos punts, en els set primers minuts, 2-8; un triple de Jordi Solé, servia per empatar 8-8, el electrònic, al final del primer quart. Una cistella a l’inici del segon període d’Alejandro Ibañez, va posar per primera i única vegada, als taronges 10-8, per davant al marcador. Després, un triple dels visitants, els va donar la iniciativa, en un tram d’encontre, farcit d’errades per part dels dos conjunts, que deixava un 15-17, a l’equador d’aquest quart, moment on els de l’Urgell, van clavar un parcial de 2-9, que, els donava un 17-26, a l’arribar al descans. Un triple d’Ivan Garcia semblava, despertar als del Vendrell, 20-26, després de l’aturada, però, malauradament, els errors de la primera part es van repetir.

La manca d’encert de cara a cistella, va ser un llast massa gran pels del Baix Penedès, que topaven, amb la defensa del seu rival, les pilotes perdudes, la precipitació i els tirs lliures fallats, ho aprofitava el Bellpuig, que sense fer res de l’altre mon, dominava el partit, amb un parcial de 7-12, en aquest tercer quart, que deixava un 24-38, a manca dels darrers deu minuts. Els 24 punts anotats pels taronges, després de 30 minuts disputats, reflexaven, el col·lapse ofensiu que patien.

Un últim període, on els dos equips van recuperar, l’encert de cara a cistella i el joc va ser més dinàmic, encara que tres triples, dos d’Adrià Roig i un més de Francesc Sisteró, per part dels visitants, van tallar qualsevol intent de reacció dels vendrellencs, que veien com el marcador, quedava sentenciat, amb el 27-49, a manca de cinc minuts pel final. Uns darrers minuts, on els locals, van trobar l’encert que no havien vist en tot l’enfrontament i que va servir per retallar el resultat final i marxar amb millors sensacions. Diumenge, primer desplaçament de la temporada a la pista del Cervera, on els taronges, buscaran la primera victòria del curs.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (10), Nieto (2), Harster, Garcia (6), Jordi Solé (12), Urpí (3), Tejero, Ibáñez (9) i Rodríguez (1). 17/35 tirs lliures, 7 cistelles de dos punts, 4 triples convertits.

Parcials: 8-8, 9-18 (17-26), 7-12 (24-38), 19-20 (43-58).