L'AB Vendrell supera en un gran final al Manyanet

El sènior femení cedeix davant la defensa del Castelldefels

AB VENDRELL - MANYANET REUS . Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

CASTELLDEFELS FEMENÍ 63 - AB VENDRELL 31

Derrota de les taronges, a la pista de l’invicte Castelldefels, pel resultat de 63-31, en un encontre, marcat, per la gran defensa de les locals, que va minimitzar l’atac de les del Vendrell i per la superioritat, de la jugadora local, Mayra Leiva, totalment determinant en aquesta categoria. Una jugadora, que va ser professional i va arribar a ser internacional amb l’Argentina, disputant el mundial 2018, amb la selecció, sud-americana. Les visitants, que tenien les baixes d’Andrea pérez i Paula Garcia, van competir, durant el primer quart, però, en el segon, les locals, van posar una marxa més i van començar a decantar l’enfrontament. Les d’Eric Blay, en un tram de campionat complicat, on s’enfronten als equips més potents, presenten un balanç d’1-4, després d’encadenar quatre derrotes consecutives.

L’inici de partit va ser molt positiu per les vendrellenques, què, amb una gran defensa, travaven l’atac rival, amb un Castelldefels, que no es trobava còmode, doncs, el marcador, reflexava un 6-5, als 8’ de joc; va ser un triple de la jugadora argentina, que va desencallar al seu equip, propiciant un 7-0, de parcial, a les acaballes del primer quart, que deixava un 13-5, a la fi del mateix. En el segon període, les del Baix Llobregat, van intensificar la defensa, amb un conjunt taronja, que començava a tenir problemes per anotar, 19-6, als quatre minuts de joc d’aquest quart. Un triple de la visitant Natàlia Cifuentes, trencava, el parcial de les locals, 19-9, però, a partir d’aquí, el Castelldefels, va tornar a mostrar-se superior, parcial d’11-3, que posava el 30-12, a l’arribar al descans.

A la represa, les del Vendrell, van poder frenar, la producció del rival, marcant un parcial de 5-8, després de dos triples, de Miralles i Cabrera, en els set primers minuts del tercer període, que posava el 35-20, però, novament, les locals, van respondre amb un 10-0, amb un conjunt visitant, que es veia superat per la defensa de les rivals, que sentenciava, el partit, amb el 45-20, a manca del darrer quart. Un últim període, que va ser de tràmit i que va servir, per veure el debut, a primera catalana, de la jugadora júnior, Maria Trillas, que es va estrenar, fent dos punts. Cal passar pàgina, i centrar-se en el proper partit, davant, el líder, el Grup Barna B, que, al igual que el Castelldefels, es manté invicte i que visitarà, Coma-ruga, el proper dissabte. Un nou partit exigent per les taronges, que estan travessant, el seu particular Tourmalet.

Pel Vendrell van jugar: Miralles (6), Cifuentes (3), Elias (2), Casañas, Rovira (3), Rigal (2), Pous (4), Trillas (2), Cabrera (4), Álvarez i Peregrín (5). 5/10 tirs lliures, 4/21 tirs de dos, 6/26 triples.

Parcials: 13-5, 17-7 (30-12), 15-8 (45-20), 18-11 (63-31).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 59 - MANYANET REUS 51

Victòria necessària i patida, dels vendrellencs, per 59-51, davant el Manyanet Reus, un rival directe a la classificació. En un duel, travat i igualat, que, els taronges, van treure endavant, gràcies, a un brillant inici del darrer quart, on van agafar un coixí de punts, després, d’uns grans minuts de joc, que els va servir, per fer-se amb el triomf final, tot i la reacció dels visitants, en els últims dos minuts. Després d’aquest resultat, els d’Ivan Espallargas, pugen, fins la desena posició, amb un 2-3 de balanç. L’encontre va començar molt igualat, amb un Vendrell, que sumava, gràcies, als seus pivots, Eric Rosell i Joan Solé, van monopolitzar l’atac dels locals, i van fer estralls en la defensa dels visitants, què, per la seva banda, anotaven en ràpides transicions, en un primer quart, que es tancava, amb un 15-14 al lluminós.

En el segon període, la defensa dels vendrellencs, va collar l’atac dels de Reus, que només van poder anotar cinc punts en set minuts, per contra, un triple d’Ivan Garcia, pels locals, i el domini del rebot, els donava aire, amb el 25-19; però, en els darrers dos minuts, abans d’arribar al descans, sis punts consecutius, del visitant Álvaro Ruíz, ajustava, 27-25, el marcador, a l’equador del matx. Després de passar pels vestidors, la dinàmica del partit va canviar de mans, el Manyanet, molt més intens, va aprofitar una sèrie d’errades dels taronges, un triple d’Eric Rosell, va ser l’únic bagatge ofensiu, en quatre minuts, per dominar per 32-35, en uns minuts de desconcert dels locals; amb 34-37, els del Vendrell, però, van saber reaccionar i deixant sense anotar al seu rival, en els tres minuts i mig finals, d’aquest període, amb un 7-0, de parcial, capgiraven, 41-37, el resultat, a manca dels últims deu minuts.

L’últim quart,es va encetar amb un triple d’Àlex Tejero, que va donar pas als millors minuts dels vendrellencs, en tot el partit; una defensa d’ alternances, que va apagar la producció dels reusencs, les ràpides transicions i l’encert de cara a cistella, van propiciar, un parcial de 10-0, amb Tejero de protagonista, que, posava el 51-37, a cinc minuts d’arribar al final, amb un Manyanet que no trobava cistella. Dos cistelles consecutives, d’AAron Pérez i Ivan Garcia, semblaven sentenciar, 57-44, el partit, a minut i mig de la botzina final. Però, de nou el visitant Ruíz, amb un triple i dos pilotes recuperades, retallava la diferència, amb el 57-51 a 57 segons, que obligava al tècnic local a demanar temps mort. Els del Baix Camp, encara van tenir temps per intentar un triple que no va entrar, que hagués, ajustat encara més, el marcador, finalment, dos tirs lliures d’Andreu Rodríguez, i dos bones defenses, certificaven, la valuosa, victòria dels de Coma-ruga. Diumenge, els vendrellencs, tindran un partit complicat, visitaran la pista del Reus Deportiu, colíder , de la classificació i encara invicte, un equip que s’ha fet per pujar de categoria.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (11), Garcia (5), Souto (2), Tejero (7), Rosell (17), Nieto, Harster, Urpí, Andreu Rodríguez (9), Pérez (8) i David Rodríguez. 6/9 tirs lliures, 22 cistelles de dos punts, 3 triples anotats.

Parcials: 15-14, 12-11 (27-25), 14-12 (41-37), 18-14 (59-51).