L’AB Vendrell femení es veu superat pel Morell en el darrer quart

Desfeta del sènior masculí, que perd a Coma-ruga, davant el cuer.

AB VENDRELL - CB MORELL. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 51 - 56 CB MORELL

Nova derrota de l’AB Vendrell femení, després de passar el seu particular Tourmalet, amb els equips de la part alta de la classificació, les noies d’Eric Blay, s’enfrontaven a un equip, de la que podríem dir, la seva lliga, el Morell, un equip, més experimentat en la categoria i que es va acabar, emportant, la victòriia, per 51-56, del pavelló de Coma-ruga. Va ser un matx molt igualat, on les taronges, després d’un gran tercer quart, van arribar amb avantatge, a l’últim període, però, en els darrers minuts, les visitants, van imposar, un ritme de joc, més alt, que les locals, no van poder igualar. Després d’acumular sis derrotes consecutives, les del Vendrell, baixen fins la penúltima posició, a la taula, amb un 1-6 de balanç.

Les locals, que presentaven les baixes, d’Andrea Cabrera, Paula Peregrín i Andrea Pérez, van encaixar un 0-5 de sortida, però, els triples de Natàlia Cifuentes i Mariona Rovira, van donar-lis la iniciativa, amb una defensa pressionant, quatre punts anotats pel Morell, en cinc minuts,i el domini dins la zona de Berta Elias i Paula Garcia, van deixar, un 13-9, al final del primer quart. Tres punts d’Elias, a l’inici del segon període, posaven un 16-9, després, però, cinc punts consecutius de la visitant, Saray Bages, acostava al seu equip, 16-14; dos triples del Morell, capgiraven el resultat, en un final de primera part, favorable a les visitants, que van castigar, les errades de les vendrellenques, que veien, com arribaven, al descans, 23-28, per darrere en el marcador. La posada en escena de les del Baix Penedès,en el tercer quart va ser immillorable, amb un gran encert en els triples, quatre d’anotats per, Rovira, Cifuentes, Pous i Miralles, que van trencar la defensa de les del Tarragonès, sumat a una gran actitud defensiva, les taronges, van jugar uns dels millors minuts del que portem de temporada, clavant un parcial de 17-8, en aquest tercer període, què, les deixava, 40-36, novament, per davant, a manca de l’últim quart.

Uns darrers deu minuts,frenètics, on els dos conjunts van lluitar per la victòria, amb un Vendrell, que es va veure sorprès, per l’encert de la visitant Judit Trabalón, set punts consecutius, que posaven el 42-44, en un inici de període, on les taronges es van encallar en atac, tres punts anotats en cinc minuts. El Morell, ho va aprofitar, per estirar, el lluminós, 43-50, dos triples locals, de Miralles i Rovira, tornaven les opcions de lluitar pel triomf, 49-52, a dos minuts del final, però, en aquest tram final, les visitants, més encertades i amb més experiència, no van deixar, cap opció, a les vendrellenques, que no van poder, sumar un necessari, resultat positiu. El proper diumenge, les taronges, tornaran a jugar a Coma-ruga, en aquesta ocasió, davant el Castellbisbal, un altre rival directe, de la zona baixa i on sumar una victòria, serà, pràcticament una obligació.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Miralles (7), Cifuentes (8), Casañas (2), Rovira (16), Pous (3), Trillas, Garcia (2), Álvarez, Elias (11) i Ambrona. 9/16 tirs lliures, 9/26 tirs de dos, 8/28 triples.

Parcials: 13-9, 10-19 (23-28), 17-8 (40-36), 11-20 (51-56).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 64 - 66 AD TORREFORTA

Desfeta dels vendrellencs, dissabte passat a Coma-ruga, davant el Torreforta, cuer, i que encara no coneixia, la victòria, en el que portem de temporada. Els visitants, que, es van presentar amb només vuit jugadors, es van imposar, per 64-66, davant un Vendrell ,que va anar, a remolc del seu rival, durant tot el partit, malgrat tenir l’última possessió, per guanyar, el matx o enviar-lo a la pròrroga. Ni els divuit punts, anotats per Jordi Solé, ni els cinc triples convertits per Carlos Harster, van salvar, un partit molt fluix dels locals, que s’han complicat, la classificació, després d’aquest resultat, antepenúltims, amb un 2-5, de balanç.

El primer quart va ser un reflex, del que seria el partit, amb un ADT, que portava la iniciativa, després del 5-6, dels 3’ de joc, un parcial de 0-9, favorable als visitants, molt més intensos i motivats que els locals, posava el 5-15, a l’equador del període; un triple, de Harster, reduïa, l’avantatge, 12-19, dels tarragonins, a la fi del primer parcial. Un triple del visitant Moreno, a l’inici del segon període, tornava els deu punts de diferència 12-22, a partir d’aquí, però, els d’Ivan Espallargas, van pujar les línies defensives i amb una superioritat total, dins la zona, els pivots locals, superiors físicament, van començar a produir, Eric Rosell i els germans Solé, van consolidar un parcial de 10-2, que, els acostava 22-24, després, es va empatar, 26-26, però, els taronges, per errades puntuals, no es van poder avançar, en el marcador, en cap moment. Al descans, 26-29 pels del barri de Torreforta. S’esperava la reacció dels taronges, després del descans, però, malauradament, no van sortir amb la intensitat necessària, parcial, de 4-11 de sortida, amb un conjunt visitant, que s’ho començava a creure, 30-40; un nou triple de Harster, ajustava el lluminós, 37-40, però, dos triples del Torreforta i les errades dels locals, quatre punts en quatre minuts, van provocar un nou parcial, de 4-10, que suposava, el 41-50, al tancar-se, aquest tercer quart.

Un últim període, que va ser un constant intercanvi de cistelles, que afavoria als de Tarragona i on els locals, van tirar d’heroica per buscar la remuntada, amb ràpides transicions i un gran Jordi Solé, que es va posar l’equip a l’esquena, de tota manera, els visitants, van saber respondre a l’ofensiva local, 50-58, a cinc minuts del final. Els punts de Joan Solé i un triple del seu germà Jordi, els acostaven amb el 59-61, a tres del final. Però, com la primera part, els del Vendrell, no es van arribar a posar al davant, triple d’Ivan Garcia, pel 62-63 a minut i mig de la fi. Ja en l’últim minut, i amb 62-65, Jordi Nieto, va treure un 2+1, 64-65, perquè, va errar el tir lliure, l’ADT, anotava un tir de personal, 64-66, i en la darrera acció del partit, amb possessió pels locals, no van poder, anotar la cistella guanyadora, si haguès estat un triple o la que hauria enviat el partit, al temps extra. Cal passar pàgina, aprendre de les errades i buscar la victòria, en el proper compromís, dissabte a la pista del Cantaires Tortosa.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (8), Harster (17), Garcia (8), Urpí, Rosell (5), Nieto (2), Jané, Souto (2), Andreu Rodríguez (4), Pérez, Jordi Solé (18) i David Rodríguez.11/17 tirs lliures, 16 cistelles de dos punts, 7 triples anotats.

Parcials: 12-19, 14-10 (26-29), 15-21 (41-50), 23-16 (64-66).