Victòria de l'AB Vendrell femení que remunta el resultat en una gran segona part

El sènior masculí encadena la tercera derrota consecutiva a Tortosa

AB VENDRELL  - CB CASTELLBISBAL . Eix

AB VENDRELL - CB CASTELLBISBAL . Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 56 - CB CASTELLBISBAL 53

L’AB Vendrell femení va trencar la ratxa de sis derrotes consecutives que portava, superant, en una gran segona part, al Castellbisbal, per 56-53, en un partit, que les taronges, van haver de remuntar, un inici de partit per oblidar i que va posar, l’encontre, molt complicat, per les d’Eric Blay. L’orgull, la intensitat defensiva i creure en el triomf, va fer possible, capgirar un resultat, davant un rival directe, que donarà aire i omplirà de moral, a les del Vendrell, de cara, als importants, compromisos, de les properes jornades. Després d’aquest resultat, les vendrellenques, continuen penúltimes, amb un balanç de 2-6, el mateix que tenen l’AESE i el propi Castellbisbal.

La posada en escena de l’encontre, va ser, molt negativa per les locals, molt erràtiques en atac i sense intensitat al darrere, es van veure superades, per un conjunt visitant, molt actiu, que castigava, amb un gran encert, la fluixa defensa rival, amb ràpides transicions, que posaven un aclaparador resultat de 2-17, a un minut i mig de tancar el primer parcial. Un triple de Júlia Pous, trencava el monòleg de les vallesanes i deixava un 7-19, a la fi del primer quart.

En el segon període, es va veure, un equip del Vendrell, molt més motivat i disposat a remuntar el resultat, les interiors locals Paula Garcia i Berta Elias, dominaven la zona i un nou triple de Pous, acostava, 20-26, a les taronges, abans, que un triple de la visitant, Núria Bassons, deixés, el 21-31 del descans. En el tercer quart es va veure, una de les millors versions de l’equip taronja, d’aquesta temporada, molt intenses en defensa, ofegant l’atac de les visitants, les locals, amb una bona circulació de pilota, van dominar el joc, amb triples de Natàlia Cifuentes, Pous i el domini de les interiors, a les quals es va sumar una recuperada Andrea Pérez, que posava el 41-40, i certificava la remuntada, que donava pas al 41-42, del final, d’aquest productiu tercer període, després, d’un parcial de 20-11, que ho deixava, tot obert, de cara als darrers deu minuts.

Un últim quart, on els dos equips van pugnar per la victòria, lluitant cada pilota, un nou triple de la visitant Bassons, mantenia al seu equip, al davant, 45-47, a sis minuts del final; a partir d’aquí, les taronges, amb una gran defensa i anotant amb facilitat, on es van sumar Peregrín i Rovira, clavaven un parcial de 9-2, en tres minuts i mig, que les donava, un 54-49, a poc més de tres minuts. Un triple d’Anna Alegre, pel Castellbisbal, 54-52, mantenia les opcions de les visitants, fins que una darrera cistella de Berta Elias, a un minut i vint segons de la fi, deixava el resultat definitiu, doncs, la gran defensa del Vendrell, en el darrer minut, no va permetre que el seu rival, anotés, cap punt més. Dissabte, les vendrellenques, visitaran la pista del Sant Joan Despí, un nou rival directe a la classificació, i on intentaran, sumar la segona victòria consecutiva.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (3), Garcia (6), Elias (15), Pérez (4), Rovira (8), Rigal (2), Pous (11), Miralles (2), Álvarez, Peregrín (4), Casañas (1) i Trillas. 8/9 tirs lliures, 18/41 tirs de dos, 4/17 triples.

Parcials: 7-19, 14-12 (21-31), 20-11 (41-42), 15-11 (56-53).

SEGONA CATALANA

CB CANTAIRES TORTOSA 82 - AB VENDRELL 62

Tercera derrota consecutiva dels vendrellencs, que estan travessant, un mal moment de joc, al caure, pel resultat de 82-62, a la pista del Cantaires Tortosa, un conjunt el tortosí, que encara no ha perdut cap partit quan juga al seu pavelló. El matx, va quedar pràcticament decidit, en una fluixa primera part dels taronges, on es van veure superats pel seu rival, que ho va aprofitar per arribar al descans, amb una clara avantatge al marcador, que, al final, seria definitiva. Els del Vendrell, van millorar al segon temps, però, no els hi va donar, per competir el partit. Els d’Ivan Espallargas, es mantenen penúltims, amb un 2-6 de balanç. Els taronges, afrontaven el partit amb les baixes de Jordi Solé, Carlos Harster i la de llarga durada,d’Alejandro Ibáñez, en un encontre que va començar, amb un 3-4, favorable als visitants, als 3’ de joc, a partir d’aquí, els locals, molt més intensos, van passar a dominar la situació, amb un parcial d’11-0, què, els donava un 14-4, davant la passivitat dels del Vendrell, què, malgrat tot, retallaven fins el 14-10, després de sis punts consecutius, què, els de Tortosa, els hi tornaven, per deixar un 20-10, al final d’aquest primer quart.

El partit es va començar a decidir, en un segon període molt fluix dels del Baix Penedès, sense intensitat defensiva i mancats d’encert, els visitants, no van ser rival, per un conjunt local, que va jugar a plaer, parcial inicial de 16-4, i el lluminós, que es disparava fins el 36-14; després, els punts d’Eric Rosell i Joan Solé, no van servir, per retallar, el marcador, doncs, els del Baix Ebre, acabarien, la primera part, amb quatre triples anotats, que deixaven, el 50-29, del descans. En un segon quart, on el 30-19, de parcial, favorable als tortosins, va ser determinant, de cara a la segona part. Un segon temps, on el joc es va igualar, amb un conjunt visitant, que va millorar la versió de la primera part, dos triples del local Jordi Monteso, van ser replicats, per dos triples del base taronja, Ivan Garcia, que posava el 56-37, amb uns vendrellencs, que apretaven més en defensa, però, que no podien rebaixar la diferència, per l’encert de cara a cistella del Cantaires. En un tercer quart, que es tancaria, amb un parcial favorable de 16-17, pels visitants, que se n’anaven, amb un 66-46, a manca del darrer període. Uns últims deu minuts que van ser de tràmit, amb el partit decidit, ja feia molts minuts i que van servir, perquè , els jugadors júniors, agafessin rodatge, amb el primer equip. Ara, cal passar pàgina i centrar-se en el proper compromís, dissabte a Coma-ruga, no es pot fallar, davant el cuer, el Ploms Salle Reus, un equip, que només ha sumat una victòria en vuit partits disputats, i on els del Vendrell, estan obligats a sumar, el triomf.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (13), Nieto (9), Garcia (16), Souto (2), Rosell (7), Jané, Urpí, David Rodríguez (4), Andreu Rodríguez (11) i Pérez. 3/8 tirs lliures, 22 cistelles de dos punts, 5 triples anotats.

Parcials: 20-10, 30-19 (50-29), 16-17 (66-46), 16-16 (82-62).