L’AB Vendrell femení perd un partit molt ajustat davant l’AESE, un rival directe

El sènior masculí enterra les possibilitats de victòria després d’un fluix darrer quart

AB VENDRELL - AESE. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 46 - AESE 49

Derrota del conjunt vendrellenc, davant un rival directe, els dos equips arribaven empatats a la classificació, com és l’AESE, per un ajustat 46-49,després, de que les taronges, remuntessin, un resultat advers, què portaven des del primer quart. En un final de partit a cara o creu, les locals, van cedir, davant, el major encert, de les de l’Hospitalet de Llobregat, en els darrers minuts. A manca d’un partit per tancar l’any, les d’Eric Blay, presenten un balanç de 3-7, que les deixa en l’onzena posició a la classificació.

L’encontre va començar amb certa igualtat, 4-5, als 2’ de joc; després, un triple de la visitant Raquel Perdiguer, tancava un parcial de 0-9, que posava un 4-14, favorable a les de l’Hospitalet, tres tirs lliures de Júlia Pous,acostava a les seves, 7-14, però, un nou triple, de Maria Garrido, deixava un 11-21, al final del primer quart. L’inici del segon període, va seguir la mateixa tònica, amb un AESE,que portava la iniciativa al marcador, 16-28, a l’equador d’aquest quart; la sortida a pista de la local, Paula Garcia, amb cinc punts consecutius, va reactivar a les taronges, qué, després d’un triple, de Natàlia Cifuentes, i una gran defensa, certificaven un parcial de 8-0, que les deixava amb un 24-28. Després, un triple anotat per Mariona Rovira, en el darrer segon de la primera part, posava el 29-30, del descans,que ho deixava tot obert de cara al segon temps, en un segon quart,dominat, 18-9, per les del Vendrell.

El tercer quart, va ser el més pobre en l’anotació, la defensa zonal, plantejada per les del Vendrell, va ofegar, l’atac de les visitants, imprecises i erràtiques, només van poder anotar, quatre punts en tot el període, en uns deu minuts, que deixaven un parcial de 8-4, què, els hi servia, a les vendrellenques, per capgirar el marcador, 37-34, a manca de l’últim quart. Un darrer període, on l’AESE, va pujar la intensitat defensiva, les d’Eric Blay, no trobaven, forats en la defensa rival i moltes possessions, s’esgotaven, parcial inicial, de 0-7 i 37-41; dos punts de Júlia Pous, va ser la pobre aportació de les taronges, en els primers cinc minuts d’aquest darrer quart, 39-41, que malgrat tot, les mantenia amb possibilitats de victòria. Un 5-0, per les del Vendrell, amb una gran recuperació de Gemma Miralles, les tornava a donar, 44-43 la davantera, a tres minuts de la fi, però, un nou triple de Perdiguer, tornava a avançar a les del Llobregat, 44-48, Natàlia Cifuentes, posva el 46-48, a minut i mig, del final. Un últim minut, on les visitants anotaven un tir lliure i en l’última acció del partit, amb 2 segons per jugar-se, les taronges, van disposar d’un últim triple, que no va entrar, que, haguès, enviat l’encontre a la pròrroga.

Derrota, en un partit, molt ajustat, que les del Vendrell, van haver de remuntar després, d’un primer quart que les va deixar a remolc del seu rival. Ara, cal centrar-se en el darrer partit de l’any, a la pista del cuer, el Roser B, un conjunt, el de Barcelona, que, encara no coneix la victòria, en el que portem de temporada, un encontre, que, es disputarà, el proper 16 de Desembre i on les taronges, estan obligades a aconseguir el triomf.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Cifuentes (5), Cabrera, Pérez (2), Rovira (8), Pous (5), Miralles (6), Garcia (7), Elias (4), Peregrín (2), i Casañas (5). 7/10 tirs lliures, 15/44 tirs de dos punts, 3/23 triples.

Parcials: 11-21, 18-9 (29-30), 8-4 (37-34), 9-15 (46-49).

SEGONA CATALANA

CENG 71 - AB VENDRELL 52

L’AB Vendrell perdia en el seu desplaçament a Artesa de Segre, al caure per 71-52 davant el conjunt local, del CENG. En un partit, on els locals, van portar la iniciativa, encara, què, els del Vendrell, van arribar al darrer quart, amb opcions de victòria, un parcial d’11-3, a l’inici de l’últim període, va portar als taronges, a sumar una nova derrota, la quarta en els darrers cinc partits. Després d’aquest resultat, els d’Ivan Espallargas, es situen desens, a la classificació, amb un balanç de 3-7, el mateix que tenen, tres equips més.

L’encontre va començar amb un joc molt viu, l’intercanvi de cistelles va ser constant, amb un joc elèctric, que mantenia la igualtat al lluminós; un triple d’Eric Rossell, posava el 14-15, fins, què, un parcial de 8-2, al final del primer quart, deixava el 20-15, al final del mateix. L’Artesa de Segre, va estirar el marcador, 28-19, després d’un triple de Gerard Font, a l’inici del segon període, un triple del taronja Ivan Garcia, reactivava als seus, parcial de 3-9, que els acostava, amb el 31-28, en uns minuts, on la defensa visitant, s’imposava a l’atac local. Un triple del local, Unai Sánchez, posava el, 36-29, amb el qual, s’arribava al descans, després, d’un segon període, molt igualat. A la represa, el ritme de partit va baixar, en un tercer quart, molt més defensiu, costava anotar, malgrat aquesta dinàmica, els de la Noguera, es van posar amb un 41-33, favorable, a l’inici de la segona part, amb un Vendrell que feia la goma; la inspiració ofensiva de Joan Solé, dins la zona, mantenia als seus, 41-39, ben a prop del seu rival. Cinc punts consecutius, del jugador del CNEG, David Galcerán, posava el 46-40, a manca de disputar-se l’últim quart.

Uns últims deu minuts, que començaven, amb un triple dels d’Artesa, què ràpidament, era contestat, per un altre de Jordi Nieto, 49-43, a partir d’aquí, però, la precipitació dels vendrellencs i dos triples del local Eduardo Reina, van encetar un parcial d’11-3, que, posava el 60-46, a manca de cinc minuts pel final. Uns darrers minuts, on els taronges ho van intentar, però, el CENG, no es va deixar sorprendre, per acabar, imposant-se, després, d’un parcial de 25-12, en aquest últim quart, que va ser del tot definitiu. Els vendrellencs, tancaran l’any, a Coma-ruga, quan rebin, el dia 16 de Desembre, l’equip del Força Lleida, tercer classificat, en un encontre, on la victòria, comença a ser molt necessària.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (12), Nieto (5), Garcia (10), Souto (8), Rossell (13), Jané, Harster (2), Urpí, David Rodríguez i Andreu Rodríguez (2). 11/20 tirs lliures, 16 cistelles de dos punts, 3 triples anotats.

Parcials: 20-15, 16-14 (36-29), 10-11 (46-40), 25-12 (71-52).

Presentació dels equips de l'AB Vendrell

Diumenge per la tarda, va tenir lloc al pavelló del club d’esports Vendrell, la presentació, de tots els equips, de l’entitat taronja, que competeixen, en aquesta temporada 2023-2024. Davant d’un pavelló ple, de familiars i aficionats, tots els equips van anar desfilant, un a un, en total van ser 15 equips federats, dos equips de bàsquet inclusiu, Orange Stars i els equips de bàsquet escolar. Un total de prop 300 jugadors, a banda de la cinquantena d’entrenadors, que van certificar, el creixement de l’entitat taronja i la bona salut, què, té, el bàsquet a la capital del Baix Penedès.