El sènior masculí tanca la primera volta amb una derrota a la Seu d’Urgell

AB VENDRELL - CE XAMBA. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 48 - CE XAMBA 38

L’AB Vendrell femení va tancar la primera volta de la lliga, de la millor manera possible, superant, en un gran partit defensiu, al Xamba Vilafranca, per 48-38, en el que era el derbi penedesenc de la categoria. En un pavelló de Coma-ruga ple, amb molts seguidors vilafranquins, les d’Eric Blay, van saber jugar a un marcador baix, imposant una defensa, que va dificultar l’atac de les visitants. La superioritat de les interiors locals, amb una gran Paula Garcia i Berta Elias i un triple, a un minut del final, de Natàlia Cifuentes, van acabar, per decantar el resultat, a favor de les del Vendrell.

Va ser un partit molt intens, amb molts nervis i molta rivalitat, entre els dos conjunts, i això es va notar damunt la pista, amb uns primers minuts travats i amb moltes errades, 3-2, era el resultat als 6’ de joc; les de Vilafranca del Penedès, es van avançar 5-8, després, el domini de Garcia i Elias, va permetre, arribar amb avantatge 14-12, a les vendrellenques, a la fi del primer quart. El segon període va ser totalment defensiu, costava molt anotar i les defenses s’imposaven als respectius atacs, 3-2, va ser el pobre parcial dels primers cinc minuts d’aquest quart, 17-14, el Xamba, va empatar 18-18, a minut i mig del descans, un triple de Cifuentes, va desencallar l’atac de les del Baix Penedès, per arribar amb un 22-18, a l’equador del matx.

La represa es va iniciar amb un triple de la visitant Casanellas, 22-21, dos cistelles de Paula Garcia, i el domini del rebot, estiraven el marcador fins el 27-21; a partir d’aquí, però, la pressió defensiva de les de l’Alt Penedès, els hi va permetre, clavar un parcial de 2-9, que capgirava 29-30, l’electrònic, una darrera cistella de Garcia, deixava el 31-30, del final d’aquest tercer quart.

Els darrers deu minuts, van ser molt intensos i igualats, un triple de Mariona Rovira i una cistella de Júlia Pous posava el 36-30, un nou triple, de Marina Casañas, per les xambistes, contestava el de les locals, 36-34. Un 2+1 de Rovira, tornava, 39-34, la diferència a les del Vendrell, a cinc minuts de la fi, que semblava encarrilar el matx, en un partit tan defensiu, les de Vilafranca, però, van deixar, quatre minuts, sense anotar a les del Vendrell, que veien com el seu rival, s’acostava amb el 39-38, a poc més d’un minut. Moment, en què, Natàlia Cifuentes, clavava un triple, que donava aire a les vendrellenques, 42-38, ja en l’últim minut, a la desesperada, les visitants, van cometre faltes, per aturar el rellotge, fet, que van aprofitar les locals, amb un 6/6 des del tir lliure, per acabar de sentenciar el resultat. Després d’aquest resultat, les taronges tanquen la primera volta del campionat, amb un balanç de 5-8,que les deixa en llocs de descens, per l’average general, el mateix balanç que tenen, el Morell i l’AESE, que ocupen posicions de permanència.

La victòria en el derbi, donarà, moral, per afrontar una segona volta del campionat, que es preveu, molt igualada, pels equips que lluiten per salvar-se. Diumenge, nou partit a Coma-ruga, davant el CB Tarragona, on les taronges, buscaran un nou triomf.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (6), Cabrera, Garcia (17), Elias (5), Rovira (14), Pous (2), Miralles, Peregrín (4), Ambrona, Casañas i Trillas. 19/28 tirs lliures, 10/33 tirs de dos, 3/24 triples.

Parcials: 14-12, 8-6 (22-18), 9-12 (31-30), 17-8 (48-38).

SEGONA CATALANA

AE SEDIS 64 - AB VENDRELL 48

Derrota dels taronges, a la pista del Sedis, de la Seu d’Urgell, per 64-48, en el que era l’últim partit de la primera volta del campionat. En un partit, on els d’Ivan Espallargas, van competir, davant un bon rival, que es fa fort al seu pavelló, fins a manca de quatre minuts per arribar al descans, un parcial de 14-1, va dinamitar el resultat, a favor dels locals, amb un Vendrell, que va anar a remolc del seu rival durant la segona part. Les baixes per lesió, la darrera de Jordi Solé, que s’uneix a les d’Alejandro Ibáñez i Àlex Tejero, Òscar Souto, també era baixa per aquest partit, estan minvant el potencial d’un equip, relegat a jugar per mantenir la categoria. La nota positiva de l’encontre, va ser el debut d’Abel Juncosa i Clifford Smith, darreres incorporacions dels vendrellencs.

El matx va començar, amb un Vendrell, tou en defensa i sense intensitat, que va veure com l’equip local, li passava per sobre, dos triples del Sedis, tancaven, el parcial de 14-0 inicial, als 4’ de joc; dos triples d’Èric Rosell, activaven als visitants, que contestaven, amb un parcial d’1-8, acostant-se amb el 15-8, en un primer quart, que es tancava amb un 20-11 al lluminós. En el segon període, els taronges van sortir amb un altre actitud, més intensos en defensa, van poder travar l’atac del rival, que fins al moment anotava amb molta facilitat, la defensa i dos triples de Carlos Harster i el tercer que anotava Rosell, van permetre als del Vendrell, retallar, la diferència del marcador, fins un 27-24, a quatre minuts, per arribar al descans, després, d’uns bons minuts dels visitants. Els de la Seu d’Urgell, però, amb dos triples més i pressionant a tota la pista, van clavar un parcial de 14-1, que els tornava a distanciar, amb el 41-25 de la mitja part.

El tercer quart, va confirmar la superioritat dels de l’Alt Urgell, més intensos i encertats, van acabar per trencar el partit, amb el parcial de 18-8, que posava, un clar, 59-33, a manca de l’últim període. Uns darrers deu minuts, que van ser de tràmit, i on els taronges, es van imposar per un parcial de 5-15, segurament, degut a la relaxació dels locals. L’AB Vendrell acaba la primera volta del campionat, amb un balanç de 3-9, amb el partit pendent davant el Teresianes, en zona de descens, empatat amb tres conjunts més, en una zona baixa molt apretada. Dissabte, desplaçament a la pista del líder invicte, Bellpuig, en el primer partit de la segona volta, caldrà, treure la millor versió de l’equip, per intentar competir, davant un conjunt, que porta tretze victòries consecutives.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (4), Nieto (3), Urpí (3), Rosell (11), Smith, Harster (14), Garcia (5), Juncosa (3), David Rodríguez i Andreu Rodríguez. 7/12 tirs lliures, 7 cistelles de dos punts, 9 triples convertits.

Parcials: 20-11, 21-14 (41-25), 18-8 (59-33), 5-15 (64-48).