L’AB Vendrell femení perd al Morell i es complica la permanència

El sènior masculí, guanya a la pista de l’ADT i agafa moral de cara al tram decisiu de temporada

CB MORELL - AB VENDRELL. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

CB MORELL 66 - AB VENDRELL 44

Derrota de les taronges, a la pista del Morell, un rival directe, per evitar el descens de categoria, en un partit que estava marcat en vermell per les vendrellenques, doncs, les locals, justament, marcaven el tall, de la permanència. Les d’Eric Blay, van caure per 66-44, un resultat enganyòs, donat, el que es va veure damunt la pista, amb un Vendrell, que va competir fins al darrer quart, guiades per l’anotació de Mariona Rovira, la manca d’encert, en el tram final i la rauxa de les locals, van estirar, el resultat, en un final per oblidar. El matx va començar, amb un Morell, dominador, que no va permetre, cap concessió a les visitants, tres triples de les locals, posaven un 15-3 inicial, que feia, anar a remolc a les del Baix Penedès, en un primer quart, que es tancava, amb un 15-8, al lluminós. El segon període, va estar molt igualat, parcial de 15-14, amb un Vendrell, que va trobar més facilitats per anotar, davant la intensa defensa del Morell, encara, que al descans, les del Tarragonès, dominaven per 30-22, gràcies, a la diferència dels primers deu minuts.

A la represa, les visitants van sortir, molt més actives, una cistella de Paula Rigal i dos triples, de Mariona Rovira i Natàlia Cifuentes, les acostaven, amb el 33-30, en uns minuts, d’igualtat, amb un Morell, que aguantava, les escomeses del seu rival; a manca de quatre minuts per acabar aquest tercer parcial i amb 39-33 al marcador, un triple de la local Judit Trabalón, va propiciar un mini parcial de 8-4, que posava, el 47-37, amb el qual, s’arribava a la fi d’aquest període. Un últim quart, on les taronges ho van donar tot, per capgirar, el resultat, però, la manca d’encert, degut a la intensa defensa de les locals, moltes vegades al límit del reglament, què, no era sancionada pels àrbitres, motiu pel qual, les visitants es van descentrar, i els molts tirs lliures que va tenir el Morell, 14/18, en el darrer quart, no van permetre, la remuntada de les visitants, que amb un 54-42, a cinc minuts de la fi, van encaixar un parcial final de 12-2, que va deixar, un resultat, que no feia justicia, al que havia passat durant els quaranta minuts.

Queden sis jornades pel final i les taronges, amb un balanç de 5-15, estàn a tres partits del Xamba, l’equip, que marca la zona de permanència, un repte difícil, però, no impossible. Ara, la competició s’atura, per la Setmana Santa, el proper partit, serà, el 7 d’Abril, en un altre final, doncs, les vendrellenques, visitaran, la pista del Castellbisbal, rival que està empatat a la classificació i també lluita per sortir dels llocs de descens.

Pel Vendrell van jugar: Miralles, Cifuentes (9), Elias (2), Pérez (1), Rovira (18), Rigal (5), Pous (4), Trillas (2), Cabrera (3) i Casañas. 11/14 tirs lliures, 9/29 tirs de dos punts, 5/19 triples.

Parcials: 15-8, 15-14 (30-22), 17-15 (47-37), 19-7 (66-44).

SEGONA CATALANA

AD TORREFORTA 40 - AB VENDRELL 46

Victòria dels vendrellencs, a la pista d’un rival directe, com és el Torreforta, els taronges, es van imposar, amb un marcador, més propi de mini-básquet, per 40-46, en un partit ple d’errades dels dos equips i de desencert, què, els de Rubén Hernández, van saber treure endavant, gràcies, a la defensa i a l’encert puntual, en els moments decisius. Els del Vendrell, aconsegueixen, el triomf i l’average, al partit de la primera volta, l’ADT, va guanyar de dos punts, davant un rival directe, que els permet seguir, somiant, amb la permanència.

El partit va començar, amb poc ritme, i amb igualtat, amb uns locals que agafaven, la iniciativa, 8-5, als 6’ de joc; després, la defensa dels visitants i l’encert dels interiors, els donava un parcial de 2-9, amb triple final de Tomàs Gisbert, que debutava amb els vendrellencs, que deixava, un 10-14, al final del primer quart. El segon període, va estar marcat pel descencert i les errades, el Torreforta, va anotar dos cistelles en els dos primers minuts del quart, que empataven, 14-14, el lluminós, en els vuit minuts restants, fins al descans, ja no anotarien cap punt més, els taronges, però, no van millorar gaire més, l’anotació, van viure de quatre tirs lliures i una cistella de Joan Solé, que, els donava, un 14-20, a l’equador de l’encontre, després, d’un pobre 4-6, de parcial, en aquests segons deu minuts.

El tercer quart es va jugar amb molt més ritme, amb un Vendrell ,que portava la iniciativa, un 2+1 d’Ivan Garcia, posava, el 16-25; la defensa dels taronges, i la superioritat dels interiors, amb un Clifford Smith, molt actiu, els deixava amb un 22-33, a tres minuts de tancar, el període, amb un ADT, que responia, amb un parcial de 7-0, que deixava, el 29-33, a l’espera de disputar-se els darrers deu minuts. En l’últim quart, els dos equips van lluitar per la victòria, i en un partit amb poca anotació, cada cistella valia or, amb 31-33, cinc punts d’Smith, amb triple inclòs, van donar tranquil·litat als del Vendrell, 31-38, amb un conjunt local, que va anotar dos punts en sis minuts, la defensa visitant, va collar l’atac dels de Tarragona i els va donar un 33-42, a manca de dos minuts i mig, que seria pràcticament definitiu. Al final, els vendrellencs, van poder sumar un valuòs triomf i recuperar l’average, davant un rival directe.

A manca de sis jornades pel final, els taronges, amb un balanç de 5-15 , estan a tres partits, dels llocs de permanència, que marquen, el Teresianes, que va superar al Cervera, un resultat que els perjudica i el Balaguer, en un final de temporada, on només valdrà guanyar. Ara, la competició s’atura per la Setmana Santa, el proper partit, serà, el dia 7 d’Abril, a Coma-ruga, davant el Cantaires Tortosa, on la victòria, serà imprescindible.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (10), Nieto (4), Harster (3), Garcia (4), Jordi Solé (2), Gisbert (3), Smith (12), Rosell (8) i Jané. 8/12 tirs lliures, 13 cistelles de dos punts, 4 triples convertits.

Parcials: 10-14, 4-6 (14-20), 15-13 (29-33), 11-13 (40-46).