El sènior masculí guanya a la pista del cuer i segueix somiant amb la salvació

AB VENDRELL - BC SANT JOAN DESP. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 51 - BC SANT JOAN DESPÍ 60

Desfeta de les vendrellenques, què, es van veure superades pel Sant Joan Despí, el cuer de la classificació, que, arribava a Coma-ruga, descendit, però, que, es va emportar la victòria, per 51-60, davant un Vendrell, que no va saber gestionar la pressió que tenia per guanyar, davant un conjunt, que no s’hi jugava res. Després de remuntar dinou punts en contra, les taronges, es van diluir, en una segona part, on no van trobar l’encert, per sumar un triomf cabdal, de cara a continuar una temporada més a primera catalana. Només, un miracle, en les darreres quatre jornades, faria, què, les d’Eric Blay, aconseguissin la permanència i encara bo, què, l’AESE va perdre, resultat que dóna una vida més a les del Vendrell.

El matx va començar amb un joc molt fluid i un intercanvi constant de cistelles, que, deixava un 11-9 als 7' de joc; dos triples de les visitants, Serres i Ortuño, encetaven un parcial de 2-12, per les de Sant Joan Despí, amb el qual es tancaria aquest primer quart i que posava el 13-21 al lluminós. El domini de les visitants, va continuar en el segon període, l’embranzida que portaven del primer quart, la van aprofitar, per seguir sumant punts, amb un nou parcial de 0-11, que disparava el marcador, fins un sorprenent 13-32, que posava el partit molt coll amunt; el bàsquet, però, és un esport de ratxes i encert, un triple d’Andrea Pérez, va capgirar la inèrcia de les locals, que van començar a anotar sense aturador, recolzades per una defensa pressionant, que ofegava l’atac rival, dos triples més, de Júlia Pous i Andrea Cabrera, segellaven, un espectacular parcial de 21-3, que, igualava, 34-35, el marcador, al descans, veure per creure. Després de remuntar dinou punts en contra, s’esperava, un Vendrell, dominador i que agafès la iniciativa, en el lluminós, al tornar dels vestidors, però, en el tercer quart, el joc es va travar, les errades en el llançament i les pèrdues de pilota, per part dels dos conjunts , van portar a un parcial de 9-9, que ho deixava tot obert, 43-44, a manca del període definitiu.

Uns últims deu minuts, on les taronges, estaven obligades a donar un pas endavant, per, seguir aspirant a la permanència, les del Baix Llobregat, es van posar amb un 43-47, cinc punts consecutius, amb triple inclòs, de Marta Casañas, posaven , 48-47, al davant a les locals, en uns minuts de màxima igualtat 50-50, a tres minuts del final. En els minuts decisius, però, la pressió per guanyar, va encongir, el canell de les vendrellenques, que van encaixar, un parcial final, d’1-10, davant un Sant Joan Despí, alliberat, que les va condemnar a la derrota. Resten quatre jornades per acabar la temporada i les del Vendrell, estan a tres partits de l’AESE, el proper rival, i justament l’equip que marca la permanència. Una derrota, dissabte, a l’Hospitalet de Llobregat, faria perdre la categoria, a les taronges.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (4), Cabrera (3), Elias (6), Pérez (9), Rovira (3), Rigal (2), Pous (11), Miralles (2), Peregrín i Casañas (11). 12/22 tirs lliures, 12/42 tirs de dos punts, 5/29 triples.

Parcials: 13-21, 21-14 (34-35), 9-9 (43-44), 8-16 (51-60).

SEGONA CATALANA

PLOMS SALLE REUS 52 - AB VENDRELL 57

Victòria necessària i imprescindible, dels vendrellencs, a la pista del cuer, el Ploms Salle Reus, per 52-57, que permet, seguir somiant amb la permanència, als de Rubén Hernández. Aquest resultat, combinat amb la derrota del Balaguer, permet restar un partit de diferència, sobre els de la Noguera, equip que marca la permenència, ara, els taronges, queden a dos partits, més l’average, quan resten quatre jornades pel final. En un encontre molt defensiu i travat, pel que es jugaven els dos conjunts, els visitants, van aprofitar un gran tercer quart, malgrat les errades en els tirs lliures, per sumar un triomf molt valuós, amb només vuit efectius, donat, la gran quantitat de baixes que arrosseguen. Els locals, amb aquesta derrota, certifiquen, el descens a primera Joaterritorial.

Els de Reus, van començar amb un 4-0, que ràpidament Clifford Smith, es va encarregar de voltejar, després, d’anotar dos triples consecutius. La defensa dels visitants i la superioritat dins la zona, amb un Joan Solé, molt encertat, donaven, la iniciativa, als del Baix Penedès, 10-15, a la fi del primer quart. El segon període, va començar amb un conjunt local, molt intens, que va clavar un parcial de 8-0, de sortida, que capgirava 18-15, el resultat, amb un Vendrell, que va estar més de quatre minuts, per anotar la primera cistella del quart; dos cistelles d’Ivan Garcia i els tirs lliures mantenien als taronges, a la par del seu rival, un triple final del reusenc, Pau Aguiló, posava, el 25-23, amb el qual, s’arribava al descans. En un segon període, on els de Rubén Hernández, van estar erràtics. A la represa, es va veure un conjunt visitant, molt més actiu en defensa i dominador dins la zona, parcial de sortida de 2-10, i 27-33 al lluminós; la superioritat dels pivots vendrellencs, els germans Solé, no tenien oposició, i un nou triple d’Smith, els hi donaven la iniciativa, 32-39, davant un Ploms, que no podia aturar, la producció dels taronges. Carlos Harster, amb dos triples, posava el 38-47, que deixava, bones sensacions, per encarar l’últim quart.

Els darrers deu minuts van ser trepidants, els dos equips s’hi jugaven molt, primer, un triple del local Felipe Montero, era replicat, per un altre del taronja, Eric Rosell, 41-50, els reusencs, però, aprofitant, què, els visitants no anotaven, tres punts en cinc minuts, s’acostaven fins un 46-50, a l’equador d’aquest últim període. Els del Vendrell, van tirar d’orgull i aferrats a una gran defensa, van mantenir, l’avantatge aconseguida, fins el 48-55, a dos minuts de la fi. Els locals, però, no es donaven per vençuts i ajustaven el marcador, després, de dos cistelles consecutives, amb el 52-55, a manca d’un minut, una cistella salvadora, d’Ivan Garcia, va certificar, el triomf, pels vendrellencs, què, agafen aire, de cara a les quatre darreres jornades. Dissabte davant el CENG Artesa, un rival que no s’hi juga res, els vendrellencs estan obligats a guanyar i esperar la derrota del Balaguer a Cambrils, per acostar-se, a la permanència.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (16), Smith (15), Nieto (3), Garcia (6), Jordi Solé (6), Harster (6), Boada (2) i Rosell (3). 9/23 tirs lliures, 15/43 tirs de dos, 6/24 triples.

Parcials: 10-15, 15-8 (25-23), 13-24 (38-47), 14-10 (52-57).