Mubak BM La Roca - MGC Mútua Ribes Sènior Femení. Ramón Stockli

División de Honor Plata - Grup C - Jornada 25

Mubak BM La Roca 28 - MGC Mútua Ribes Sènior Femení 29

Dissabte, 13.04.2024, 19.00h / Pavelló Nou / La Roca del Vallès

Feia 15 jornades que les jugadores del Garraf no aconseguien una victòria i havien de reaccionar si no volien veure perillar la seva continuïtat en Divisió d'Honor Plata. A priori la pista de La Roca no semblava el lloc idoni per a certificar la permanència. Les rivals que anaven en quarta posició encara tenien alguna opció d'aconseguir una plaça per a jugar les fases d'ascens a Divisió d'Honor Or.

Quan després de 4 minuts l'electrònic mostrava un 4 – 0 a favor de les locals pocs pensaven que les guerreres de Gabi Daza i Octavi Fusté acabarien guanyant el matx. A poc a poc les ribetanes van augmentar la seva agressivitat en defensa, la portera Roser González va començar a parar, es van robar pilotes i es van llançar ràpids contraatacs. En el minut 14 el Ribes li havia donat la volta al marcador i es va posar 6 – 7 per davant. El partit va entrar en una fase d'igualtat fins que La Roca va aprofitar algunes pèrdues de pilotes per a aconseguir un avantatge de 3 gols en el minut 23 (12 – 9). El tècnic del MGC Mútua Ribes va demanar un temps mort que va fer reaccionar a l'equip i va servir per a aconseguir un parcial d'1 – 5. Es va arribar al descans amb el resultat de 13 -14.

A l'inici de la segona part va haver-hi intercanvi de gols fins que en el minut 42 les ribetanes van aconseguir un avantatge de 18 – 21. La Roca es va veure obligada a demanar un temps mort. Les locals es mostraven nervioses, es van confondre amb el nombre de jugadores que podien tenir en pista i van encaixar exclusions addicionals. Durant dos minuts van jugar amb quatre i fins a tres jugadores de camp. El Ribes no ho va saber aprofitar (parcial d'1 – 1) i tot va quedar obert. L'avantatge de les del Garraf era de pocs gols i en el minut 53 les del Vallès es van posar a només un gol (23 – 24). En aquesta fase del joc la millor jugadora del partit, Jessica Fleitas, va marcar un bonic gol de maluc i va contribuir al fet que a dos minuts del final les ribetanes manessin 25 – 29. Encara va haver-hi nervis i una exclusió per part del Ribes i les rivals van aconseguir remuntar tres gols. No va ser suficient i el MGC Mútua Ribes es va emportar la victòria per 28 – 29. Gran alegria en l'equip i en la família del MGC Mútua Handbol Ribes per haver aconseguit la permanència.

Amb aquest resultat i mancant una jornada el MGC Mútua Ribes se situa en dotzena posició amb 14 punts, tres més que el Benidorm i quatre més que el Gavà que actualment ocupa la plaça de descens.

El dissabte, 20 d'abril, 19h, es jugarà en el Pavelló de Ribes l'última jornada contra el Handbol Sant Quirze.

Per part del Ribes van jugar (gols): Cristina Hernández (1), Jessica Fleitas (14), Shelsea Carreaga (2), Naiara Aragón (0), Anna Gargallo (1), Alba Serrano (1), Aina Gallart (4), Paula Corrales (3), Laura Roldán (0), Joana Santiago (2), Maria Stockli (1).

Porteria: Roser González (efectivitat 35%) / Paula Simó