CE NOIA

El Noia torna a fer història i es classifica pels quarts de final de la Lliga Europea

Els de Sant Sadurní guanyen el Porto per 4 a 2 al partit decisiu

El proper rival dels de la capital del cava serà el Benfica

El pavelló de l'Ateneu, ple a vessar

L'equip de la Capital del Cava es classifica per als quarts de final de la Lliga Europea. I ho fa per la porta gran: guanyant al Porto i amb el suport d'un Olímpic de l'Ateneu ple, amb l'entrega de l'afició sadurninenca. La propera cita continental serà dissabte 20 d'abril contra el Benfica a casa.
El Noia Freixenet ha obert una nova pàgina de la seva llarga història entrant al selecte grup dels vuit millors d'Europa. I ho ha fet imposant-se a un dels grans d'Europa, al líder del grup, al Porto de l'ex-Noia Edo Bosch.

Un Noia Freixenet que ho ha donat tot des del primer minut. Un equip que ha fet confiar en la fita. Un Noia que ha estat capaç de portar la iniciativa durant tot el partit. El jove Pau Bargalló ha iniciat el recital amb un gran gol de jugada individual, aixecant la bola i superant Bosch quan havien passat set minuts. La fam de victòria s'ha fet notar i el nivell de joc ha anat creixent.

El conjunt sadurninenc s'ha fet amo i senyor del tempo. Els compassos d'aquesta melodia anaven sonant i Mitjans ha ampliat la diferència amb un contraatac. Només dos minuts després, Oliveira retallava distàncies amb una canonada llunyana que Puigbí, molt tapat, no ha pogut veure.

Amb l'inici de la segona part el Noia Freixenet s'ha matingut ferm. Feixas ha agafat el paper de director d'orquestra, fent el 3-1 de penal. La intensitat ha anat augmentant. Una afició entregada, animant cada vegada més. I amb un fet inèdit a l'Olímpic de l'Ateneu: l'onada ha donat vàries voltes a la grada.

Al ‘37, una blava per Oliveira amb el joc aturat, deixava als visitants en inferioritat, però el Noia Freixenet ha vist com s’escolaven els dos minuts sense poder aprofitar l'avantatge que li donava el Power Play. L'explosió de l'Ateneu ha arribat a mans de Del Amor, quan ha rematat una assistència d’Esteller a sis minuts pel final.

Ventura ha intentat desafinar el final d'aquesta perfecta melodia però ja era massa tard per una reacció. 4-2 final i classificació del Noia Freixenet pels quarts de final de la Lliga Europea.

El proper rival continental serà el Benfica. L'anada el dissabte 20 d'abril a l'Olímpic. La tornada, l'11 de maig, a Lisboa.

Fitxa del partit:

Noia Freixenet: Puigbí, Esteller, Del Amor, Feixas i Pau Bargalló -cinc inicial- Mitjans, Seró

FC Porto: Edo Bosch, Sílva, Ventura, Barreiros i Nunes -cinc inicial- Oliveira, Hugo, Santos.

Gols: 1-0 Pau Bargalló ('7), 2-0 Mitjans ('15), 2-1 Oliveira ('17), 3-1 Feixas ('32 p), 4-1 Jordi del Amor ('44), 4-2 Reinaldo Ventura ('49)

Àrbitres: Eccelsi i Da Prato (ITA). Han assenyalat 8 faltes pel Noia Freixenet i 9 pel Porto. Balva a Esteller (Noia Freixenet) i Barreiros i Oliveira (Porto).