OK LLIGA

El Calafell s'aferra a la permanència amb una victòria a Lleida

Borja Ferrer, jugant des del racó / CP Calafell

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha hagut de suar la victòria que ha aconseguit aquest migdia a la pista de l’ICG Software Lleida. Quan manava 1-4 en el marcador, els locals han remuntat i aconseguit l’empat, però ha encaixat el cop moral i s’ha imposat finalment (4-5). Els verd-i-blancs surten vius de la 22a jornada de l’OK Lliga 2012-2013, amb tres punts al sarró que eren vitals per no despenjar-se perillosament de la lluita per la permanència a la màxima categoria.

El Patí Calafell ha sortit a per totes, conscient que si no puntuava avui se li escapaven a la classificació els rivals directes en la part baixa de la taula. Amb canvis al cinc inicial, buscant solidesa defensiva i velocitat atacant, els calafellencs han obert el marcador, en els primers compassos del partit, amb un gran xut des de fora de l’àrea de Borja Ferrer. La rèplica lleidatana ha arribat minuts després, amb una bola al pal, seguida immediatament d’un gol fruit d’una combinació que ha penetrat la zona visitant. Però abans del descans, el Calafell ha tornat a avançar-se amb un gol de Marc Vergès.

A la segona part, els verd-i-blancs han sortit encara més decidits a rematar el rival i amb gols de Xavi Díez i Borja Ferrer s’han posat 1-4 a falta de menys de deu minuts pel final del partit. Però, tot i que l’ofensiva visitant continuava, el Lleida s’ha refet i ha encadenat tres dianes en menys de tres minuts. Amb l’empat tan prop del final, els dos equips han anat a buscar la victòria i això ha fet que obrissin les seves línies: el cinquè del Calafell ha arribat llavors, quan Ferran Rosa ha aprofitat un error de marcatge dels lleidatans.

El Patí Calafell ha ofert avui una gran imatge, amb un joc de gran intensitat i rapidesa i amb una voluntat de victòria que s’ha mantingut ferma en els moments de dificultat del partit. Una voluntat que ha resistit també les decisions arbitrals més controvertides, com un gol fantasma concedit als locals i els nombrosos penaltis en contra. Tots els jugadors han lluït a bon nivell, però especialment el porter, David Arellano, que ha aturat tres penaltis i una falta directa i ha multiplicat les intervencions de mèrit, tot resistint les escomeses ofensives locals en els moments clau de l’encontre.
L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha destacat l’actitud dels jugadors: “Han confiat tot el partit en la victòria i en cap moment ens ha pesat la pressió ni la responsabilitat. Hem seguit creient en el triomf fins i tot quan ens han empatat. L’equip no s’ha arrugat i això que el més fàcil hauria estat baixar els braços, desinflar-te i desanimar-te”.

Varias ha afegit que “aquesta era una victòria importantíssima i ens la mereixíem. Però hem hagut de patir massa. Pel nostre joc, el partit hauria d’haver estat resolt abans i se’ns ha complicat bastant per unes decisions arbitrals que no entenc”.

De la seva banda, l’entrenador de l’ICG Lleida, Albert Folguera, ha reconegut que “el Calafell ha imposat una gran velocitat al joc i ens ha fer córrer molt. És normal, perquè als calafellencs només els valia la victòria”. Folguera ha subratllat que “ha estat un partit molt obert i jugat de tu a tu i hauria pogut guanyar-lo qualsevol dels dos equips. Potser el més just hauria estat l’empat, però quan semblava que el 4-4 no el podríem trencar ni ells ni nosaltres, una jugada aïllada ha decantat el resultat”.

Dissabte vinent, partit decisiu amb el Sant Feliu

Dissabte vinent, el Club Patí Calafell Tot l’Any afronta un matx decisiu. Rep a casa el Fergo Alsa Sant Feliu, un dels rivals directament involucrats en la lluita per evitar el descens. Els tres punts són absolutament vitals per als calafellencs, ja que cada cop sembla més clar que a la part baixa de la taula les coses es decidiran pels creuaments entre els equips implicats. Per al Patí Calafell, la victòria seria, a més, un cop d’efecte, ja que podria sortir dels llocs de descens per primer cop en moltes jornades i guanyar un plus de tranquil·litat per als següents partits, no menys decisius. En la primera volta, a Sant Feliu, l’enfrontament va saldar-se amb un empat (3-3). El partit de la segona volta es disputarà dissabte, 13 d’abril, a les 20 hores.

Fitxa del partit:

ICG Software LLEIDA
Aliniació Carles Trilla, Marc Soler, Luis Rodero, Emanuel Necchi, Lluís Tomàs (cinc inicial).
Carles Estrada, Sergi Inglés, Joan Cañellas, Daniel López, Jaume Bartés.
Entrenador Albert Folguera Felip

Club Patí CALAFELL Tot l’Any

Aliniació David Arellano, Sergi Romeu, David Ros, Xavier Díez, Borja Ferrer, (cinc inicial).

Incidències:
Tres quarts parts d’entrada al Pavelló municipal Onze de Setembre de Lleida. El president de la Reial Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, ha assistit al partit i ha visitat les instal·lacions acompanyat per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ja que aquest equipament podria acollir una futura edició de la Copa del Rei d’hoquei patins. Abans de començar l’encontre, s’ha guardat un minut de silenci en memòria d’un familiar de Daniel López, jugador del Lleida i exjugador del Patí Calafell.