OK LLIGA

Continua la caiguda en picat del Vilanova

Els de Delriu perden amb el Lleida per 1 a 4 i encadenen quatre derrotes seguides

Dos jugadors, disputant-se la bola al Vilanova-Lleida d'aquest divendres / Xavier Rondon

Mala peça al teler per al CP Vilanova. La primera oportunitat d'aproximar-se virtualment a la permanència ha acabat amb derrota per 1 a 4 davant un Lleida que ha acabat decantant la balança al darrer quart de partit.

El partit es presumia igualat, i així ha estat, si més no al principi. Però el Vilanova ha començat a carregar-se de faltes d'una manera un xic alarmant. Als deu minuts de joc, als de Delriu ja els havien assenyalat quatre faltes, per cap del Lleida. I a manca de 13'23'' pel descans Marc Soler ha marcat el 0 a 1 a favor dels del Segrià. Un minut més tard els Carles Trilla va desaprofitar des del punt de penal l'oportunitat d'ampliar l'avantatge. Tampoc no va estar inspirat Francesc Gil a 6'14'' del descans, quan va desaprofitar un llançament de penal. Amb 0 a 1 es va arribar al descans d'un partit jugat amb moltes precaucions defensives i la pólvora força mullada d'uns i altres.

A la represa, cop d'esperança per al Vilanova, que empatat mitjançant Jordi Creus es duien poc més de sos minuts de joc. El partit tornava a començar de zero. El tren de la victòria va passar de llarg a manca de 14'17'', quan Francesc Gil va desaprofitar un altre penal. Qui perdona la paga i, mig minut després, Creus va veure una targeta blava i el llançament directe va acabar amb el gol de Dani López, que feia l'1 a 2.

La gerra d'aigua freda va passar factura a un equip amb massa incerteses al cap per donar el millor de si mateix. El Vilanova va anar jugant cada cop més a tomba oberta. Salvada amb encert la desena falta en contra, el Vilanova no va llançar la tovallola i va deixar-se la pell per, com a mínim, empatar el partit. Però Luis Rodero va fer l'1 a 3 des del punt de penal. Aquí sí, gairebé s'acabava tot. Per postres, a manca de deu segons el Lleida encara va fer el quart. Un 1 a 4 que és un marcador inflat pel que havien fet uns i altres, però que feia justícia a qui havia sabut jugar amb més encerts els moments clau. Un cop més, al Vilanova li van sobrar els darrers 15 minuts de partit.

Una victòria vilanovina hauria suposat empatar a punts amb el Lleida, un dels equips revelació de la temporada. Però la derrota deixa els vilanovins encallat ens uns 28 punts que ja tenien fa poc menys de dos mesos. La crisi de resultats es veu agreujada pels problemes econòmics de l'entitat i com això ha afectat el nombre i la qualitat dels entrenaments. A manca de jugar-se la resta de partits d'aquesta jornada, el primer equip que baixaria (el SHUM) encara té 10 punts menys que el Vilanova. Però la tendència accentua les alarmes. I de fons, encara generen més neguit les incerteses de cara a la temporada vinent. El president Pau Viadel ja ha dit en més d'una ocasió que el club pot trobar-se a les portes d'un canvi de cicle. Caldrà veure si la crida té efectes positius o bé els pitjors pronòstics s'acaben confirmant.

Record per Romualdo Gato
Abans del partit els jugadors i la grada han retut un minut de silenci en memòria de Romualdo Gato, mort aquesta setmana. A l'accés al pavelló hi havia un ram de flors en record seu i els jugadors del CP Vilanova van lluir un llaç negre en senyal de dol.