OK LLIGA

Gerra d'aigua freda pel Calafell a Alcoi

Els de Pere Vàrias desaprofiten una oportunitat d'or per sortir del descens

El Calafell, jugant en atac a la pista de l'Alcoi

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha rebut a Alcoi un gerro d’aigua freda, a to amb la gèlida temperatura que regnava a la ciutat alacantina, en les seves aspiracions d’assegurar virtualment la permanència a l’OK Lliga. L’Enrile PAS Alcoi s’ha imposat clarament (7-2) als verd-i-blancs i els ha negat l’oportunitat de sortit dels llocs de descens i respirar amb tranquil·litat per primer cop durant la temporada.

L’Alcoi, cuer a la classificació, es jugava avui les seves últimes opcions i ha sortit a per totes. La sort l’ha acompanyat des del primer moment. En la primera jugada del partit, sense que s’hagués arribat als deu segons de joc, ja s’havien avançat en el marcador. L’equip salesià ha sabut fer que els calafellencs no se sentissin còmodes i ha aprofitat per anar-se’n 3-1. Tanmateix, després d’encaixar el tercer, els verd-i-blancs han canviat de tàctica (defensa en zona i joc al contraatrac) i han aconseguit dominar el partit i arribar al descans amb un 3-2, que deixava les coses obertes.

Els segons 25 minuts han arrencat amb la mateixa tònica. Però igual que el Calafell no ha sabut transformar les nombroses oportunitats de gol que ha tingut (fins a set de clares, a més de quatre penaltis i faltes directes), l’Alcoi ha estat extraordinàriament eficaç de cara a porteria. És més, els locals han tingut la sort de marcar en moments estratègics, com en el 5-2. I quan el Calafell ha obert el partit, perquè li era igual perdre d’un que de tres o quatre, l’Alcoi l’ha rematat.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “òbviament, el mercador no fa bonic i sobretot no el farà a qui no hagi vist el partit. El marcador és excessiu pel que s’ha vist sobre la pista. L’Alcoi ha guanyat justament, però no n’hi hagut com perquè rebéssim set gols”.

Varias ha reconegut que l’equip ha quedat penalitzat “per la poca eficàcia golejadora. És impossible guanyar ja no aquest partit, sinó qualsevol partit, marcant només dos gols i fallant tantes ocasions” . I ha afegit que “avui potser se’ns han ajuntat tots els nostres defectes. Ja sabíem que no som segurament l’equip més virtuós de la categoria. Davant de l’Alcoi ens han coincidit, a més, els nostres defectes tàctics i la nostra dificultat per marcar”.

De la seva banda, l’entrenador de l’Enrile PAS Alcoi, Diego Edgardo Mir, ha subratllat que “tant el Calafell com nosaltres hem plantejat el partit de forma molt semblant. Bàsicament, que el rival no se sentís còmode. Ells ho aconseguit durant el segon tram de la primera part, i el primer de la segona. Però nosaltres la resta de partit”. Mir ha afegit que “amb aquest plantejament, els porters han estat decisius i el nostre ha parat més. Nosaltres també hem tingut a favor una eficàcia golejadora més alta”.

Les coses continuen pràcticament igual a la classificació

Malgrat les altes expectatives que el Calafell tenia en la vistia a Alcoi per donar un cop d’efecte, la derrota no té transcendència a la classificació, ja que els rivals directes en la lluita permanència també han perdut els seus partits d’aquesta 24a jornada de l’OK Lliga 2012-2013. El Sant Feliu va ser golejat (0-8) a casa pel Vilanova, ahir dissabte, i aquest migda, el Lleida ha derrotat el SHUM Maçanet. Tot queda igual a la tula, doncs, però amb la novetat que la derrota del Blanes davant del Noia situa als de la Selva a l’abast dels que el segueixen a la taula, entre ells el Calafell.

El Patí Calafell té l’ocasió d’esmenar immediatament la derrota d’avui, ja que en una setmana de jornada doble té dos partits consecutius a casa: dimecres al migdia, amb el Lloret; i dissabte, al vespre, amb el  Voltegrà. Tot i que amb certa irregularitat, els calafellencs saben fer-se forts a casa i, a més, reben dos rivals que no passen angoixes, però que no són invencibles en absolut. A la primera volta, els verd-i-blancs van derrotar el Voltregà a la seva pista i a Lloret van perdre, però per la mínima.