OK LLIGA

El Calafell deixa escapar a l'últim minut l'empat contra el Voltregà

Malgrat la derrota, els del Baix Penedès es mantenen fora de la zona de descens

Imatge del duel entre Calafell i Voltregà

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha deixat escapar la possibilitat d’aconseguir almenys un punt en el darrer minut del partit que l’ha enfrontat, al pavelló “Joan Ortoll” amb el Club Patí Voltregà. L’empat era el mal menor, però una jugada desafortunada i una falta directa molt protestada han convertit el 2-2 en un 2-4 en qüestió de 40 segons i han ajornat, com a mínim una altra jornada, la possibilitat que els verd-i-blancs deixin resolta la seva permanència a l’OK Lliga.

Podria ser que, al final de la 26a jornada, les coses continuessin igual a la classificació, on el Calafell té el cap fora dels llocs de descens. Un altre dels implicats en la lluita per salvar-se, el Sant Feliu, ha perdut a casa. I l’immediat perseguidor dels calafellencs a la taula, el Blanes, visita demà a la tarda la difícil pista del Palau Blaugrana. Que tot continuï igual dependrà en bona mesura del duel entre l’últim i el penúltim classificats, l’Alcoi i el SHUM Maçanet, que demà es juguen la temporada a la ciutat alacantina.

A Calafell, aquesta nit, els dos rivals necessitaven sumar els tres punts a tota costa. Els locals, per assegurar virtualment la salvació. Els visitants, per mantenir les seves opcions de classificar-se per a competició europea. Per això han protagonitzat un enfrontament intens i ràpid des del primer segon. Tots dos han anat a buscar el gol. Amb l’escassa fortuna que caracteritza aquesta temporada els calafellencs, tot i les ocasions que generen, i a base de robar pilotes i llançar-se al contraatac, els d’Osona. Al descans s’ha arribat amb empat a un gol. El Voltregà s’ha avançat en el minut 16 amb una diana d’Eric Vargas. La igualada ha vingut amb un gol de caràcter de Borja Ferrer.

A la segona part, el Voltregà ha sortit a pista amb una intensitat encara més forta i ha aconseguit desconcentrar en alguns moments als locals. Fruit de la seva intensa pressió ha arribat el segon gol visitant. Però un minut després, el Calafell ha tornat a empatar arran d’una arrencada fulgurant de Ferran Rosa, que s’ha plantat sol davant del porter visitant i l’ha batut. El mateix Rosa havia protagonitzat un atac idèntic en la jugada anterior, aquest cop infructuosament.

Al partit li quedaven encara molts minuts i les ocasions de gol s’han multiplicat per les dues parts. Els locals patien molt i no en va, ja que la insistència del Voltregà ha tingut la seva recompensa en el darrer sospir, emmig de les irades protestes de la graderia per l’actuació arbitral en el darrer tram de l’encontre.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “me’n vaig molt enfadat perquè hem perdut un partit que entenc que, per joc, hauríem d’haver guanyat. Hem estat superiors al rival, però no l’hem sabut guanyar”. Ha afegit que “el nostre principal problema ha estat no aprofitar les ocasions per marcar. I després no hem tingut la capacitat de tancar el partit: si no estem fins de cara a gol, hem d’intentar no perdre. Menys un partit que ens havia costat molt empatar i que estàvem treballant bé i amb superioritat”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Voltregà, Ricardo Ares, ha explicat que “estic content pel resultat, però no pel joc, que no ha estat bonic”. Ares ha reconegut que “el Calafell ha estat mereixedor de més. Però així és el joc. Nosaltres hem tingut jornades jugant millor que el rival i mereixent guanyar i, en canvi, perdent. Aquesta és la primera en què ens passa a l’inrevès”.

La competició de lliga torna d’aquí a dues setmanes

El Patí Calafell ha de continuar buscant la salvació en la propera jornada de lliga, que no es disputarà fins d’aquí a dues setmanes: el proper cap de setmana es juga la final a quatre de la Copa de la CERS i no hi ha lliga. El Calafell visitarà la poc propícia pista del Club Patí Vilanova, un rival que sempre se li ha resistit en competició oficial, però on els verd-i-blancs hauran de donar-ho tot. El partit es jugarà dilluns 20 de maig perquè el transmetrà en directe el canal Esports 3.