OK Lliga Masculina

El Calafell torna amb un punt valuós de Cerceda

L'esforç dels verd-i-blancs té el premi d'un empat (3-3)

Javier Figueiredo. Cerceda - Calafell

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha arrencat un punt de la seva visita a la pista del Club Patín Cerceda, en la quarta jornada de l’OK Lliga 2013-2014. Ha estat un empat (3-3) molt valuós, tant pel fet que els gallecs són un rival directe dels calafellencs, i el punt pot ser molt útil en la classificació a final de temporada, com perquè s’ha reconduït la situació i s’ha igualtat un resultat que ha faltat poc perquè fos advers.

El partit ha arribat al descans amb un prometedor 0-0. L’electrònic no reflectia fidelment el major domini del joc exhibit pels gallecs durant la primera part, però el Calafell Tot l’Any havia aconseguit resistir la forta pressió local. El panorama ha canviat radicalment en el segon temps. Als set segons, el Cerceda ha aprofitat el rebuig d’un xut llunyà per fer pujar el primer gol al marcador. Tres minuts desprès, els locals, novament gràcies a Gonzalo Pérez i en una jugada molt semblant, han posat les coses costa amunt als verd-i-blancs.

Però llavors s’ha produït la reacció dels calafellencs. La recuperació de la intensitat defensiva els ha permés tallar el joc atacant del Cerceda i buscar les seves pròpies oportunitats. El premi a l’esforç no arribava a través de les jugades a bola aturada, però ha acabat fent-ho amb dos grans gols de jugada aconseguits per Pol Galbas i Oriol Palau. Al Calafell Tot l’Any encara li ha tocat suar i patir quan el Cerceda ha tornat a avançar-se. Però el tercer dels gallecs ha estat l’últim, ja que el porter calafellenc, David Arellano, ha aturat totes les boles de penalti i falta directa que li han xutat, i han estat unes quantes a causa de la intensitat del joc. Finalment, Pol Galbas, aprofitant una falta directa xutada amb picardia, ha ratificat l’empat.

En acabar, l’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha explicat que “el punt que hem aconseguit no és dolent considerant el desenvolupament del partit”. Varias ha afegit que “no hem fet un mal joc, però hem pecat en algunes fases d’una davallada defensiva. És un aspecte que hem de millorar perquè si podem mantenir una intensitat alta durant els cinquanta minuts, partits com aquest els podem guanyar amb més facilitat”. El tècnic verd-i-blanc ha reconegut que el 2-0 aconseguit pel Cerceda ens els primers compassos de la segona part “ens ha condicionat molt la resta del partit. Però estic content perquè l’equip ha entés perfectament què calia fer per tombar aquesta situació”. Ha destacat que “hem recuperat la intensitat defensiva, passant a zona, per a trencar el joc del Cerceda i hem pujat fins al mig de la pista. Hem anat a buscar si més no l’empat i hem tingut la recompensa d’aconseguir-lo”.

I dimarts, partit a casa contra el Voltregà

El Calafell Tot l’Any torna per carretera cap a Calafell, on arribarà la propera matinada (són 1.028 quilòmetres). I pràcticament sense pausa, aquest dimarts, 5 de novembre, rep al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” el Club Patí Voltregà. El partit es jugarà a partir de les 21 hores. Per als verdi-blancs serà una altra de les moltes finals que ha d’afrontar al llarg de la temporada, en aquest cas, amb un altre potencial rival directe que, malgrat tot, no està fent un mal inici de temporada. La temporada passada, els creuaments directes entre tots dos es van saldar amb sengles victòries a
domicili.

Club Patín Cerceda
Aliniació Martín Barros, David Torres, Joan M. Grases, José R. López, Jacobo Mantiñán (5 inicial) Gonzalo Pérez, Sergio Huelves, Juan Fariza, Guillermo Domínguez

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Marc Vergés, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial) Jaume Mañé, Oriol Palau, Gerard Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez

Àrbitres Ignacio Garmendía Cano. María Teresa Martínez Cancelo

Gols 1-0 Gonzalo Pérez 26’ / 2-0 Gonzalo Pérez 29’ / 2-1 Pol Galbas 37’ / 2-2 Oriol Palau 43’ / 3-2 Gonzalo Pérez 43’ / 3-3 Pol Galbas (falta directa) 46’

Faltes Club Patín Cerceda (11). Club Patí Calafell Tot l’Any (15).

Targetes Blaves (1): Sergi Romeu. Vermelles (0)

Incidències El jugador del Calafell Tot l’Any Borja Ferrer ha rebut tres punts de sutura a la barbeta desprès de rebre un cop involuntari de Joan Manual Grasas.No s’ha jugat prèviament partit de la Lliga sub-23, ja que els clubs gallecs de l’OK Lliga no participen en aquesta competició, organitzada pels clubs catalans amb el suport de la Federació Catalana de Patinatge