OK Lliga Masculina

El Calafell reté un punt davant el Voltregà i obre una mica de forat a la classificació

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha pogut retenir un punt davant el Club Patí Voltregà, en el partit de la cinquena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 disputat aquesta nit al pavelló “Joan Ortoll”

Eix. CP Calafell - Voltregà

L’empat (4-4) ha sabut a poc després d’anar guanyant en el descans i part del segon temps. L’alegria per l’afició ha estat incomplerta, però és un mal menor després que el partit es compliqués i els visitants es posessin davant en el marcador.

El Voltregà arribava molt fort a Calafell, després dels bons resultats que ha aconseguit en l’inici de la temporada, i davant dels rivals més difícils de la categoria. En els primers compassos del partit, ha causat alguns problemes als locals amb diferents robatoris de bola i els consegüents contraatacs. No obstant això, el Calafell Tot l’Any s’ha mantingut ferm, ha jugat les seves bases i ha aconseguit dos grans gols, per mediació de Borja Ferrer i Pol Galbas.

La segona part ha començat amb el 2-0 encara en el marcador, però aviat el Voltregà ha empatat amb una diana d’Eric Vargas i una falta directa transformada per Daniel Rodríguez. Els verd-i-blancs han tornat a avançar-se amb un nou gol de Borja Ferrer. L’alegria ha durat poc: dos penaltis en menys d’un minut han posat el 3-4 en l’electrònic del “Joan Ortoll”. El Calafell Tot l’Any ha buscat insistentment la remuntada i ha generat nombroses oportunitats. La recompensa a l’esforç li ha arribat amb el quart, aconseguit per Pol Galbas, que ha aprofitat el rebuig d’un penalti que no ha marcat en primera instància.

El punt aconseguit pels calafellencs és el primer que obtenen a casa aquesta temporada. Tot i estar lluny de l’expectativa dipositada en aquesta jornada, permet començar a obrir forat en la classificació. Malgrat que el Tot l’Any continua dotzè a la taula, és ja a quatre punts dels llocs de descens i comença a fer-se un coixí, encara petit, per quan hagi de jugar amb els rivals més difícils.

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha manifestat que “l’empat no és un mal resultat vist com ha evolucionat el marcador. Però quan en el descans vas guanyant 2-0, les esperances d’aconseguir els tres punts creixen...”. Varias ha afegit que “la pilota aturada ens ha castigat molt. El Voltregà ha estat molt encertat, amb una eficàcia màxima: tres boles aturades, tres gols. Ha estat la clau”.

El tècnic calafellenc ha dit també que “l’important és l’ambició que demostra dia a dia l’equip i el fet que som competitius. A més, avui les variants tàctiques ofensivament han funcionat molt bé. Considero que hem fet un gran partit, fins i tot millor que el Voltregà, però la seva experiència i la seva efectivitat ha condicionat el resultat final”.

De la seva banda, l’entrenador del Club Patí Voltregà, Ricardo Ares, ha reconegut que l’empat era just: “Al principi, el Calafell ha tingut més encert, tot i que nosaltres hem arribat més. I després, hem estat capaços d’aixecar el resultat. Però en el conjunt dels cinquanta minuts, el Calafell ha lluitat i nosaltres hem tingut les nostres opcions”. Ha subratllat, a més, que “hem començat bé la temporada, puntuant amb equips potents. Encara ens queda molt per millorar i ara, amb l’equip ja amb un bon nivell físic i tàctic, és quan realment hem de veure com competim”.

Cap de setmana de descans i nou partit el 16 de novembre amb el Noia

El Calafell Tot l’Any tindrà ara un cap de setmana de descans, ja que no disputa competició europea. Li vindrà bé per recuperar-se del llarguíssim desplaçament a Cerceda, seguit en menys de 48 hores per la jornada intersetmanal d’aquest dimarts. Els verd-i-blancs tornaran a la competició de lliga el 16 de novembre, visitant la pista del Noia Freixenet. El partit està programat per les 19.30 hores.

Club Patí Calafell Tot l’Any
Aliniació David Arellano, Gerard Vergés, Ferran Rosa, Pol Galbas, Borja Ferrer (cinc inicial)
Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Marc Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez

Club Patí Voltregà
Aliniació Albert Grau, Eric Vargas, Xavier Armengol, Daniel Rodríguez, Roger Torelló (5 inicial)
Ernest Burgaya, Juli Anguita, Eudald Bover, Àlex Rodríguez, Tirso Gómez

Àrbitres Juan José Prades Martínez. Álvaro de la Hera Jáudenes

Gols 1-0 Borja Ferrer 8’ / 2-0 Pol Galbas 13’ /  2-1 Eric Vargas 27’ /  2-2 Daniel Rodríguez (falta directa) 31’ /   3-2 Borja Ferrer 33’  /  3-3 XavierArmengol (penalti) 37’  /  3-4 Xavier Armengol (penalti) 38’  /  4-4 Pol Galbas 43’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (13). Club Patí Voltregà (8).

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Mitja entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”. Abans de començar, s’ha guardat un minut de silenci en record de Pau Cañelles, que va ser el primer mecànic del Club Patí Calafell i que ha traspassat recentment.